TOP 8 cele mai bune televizoare smart TV în 2023

TOP cele mai bune televizoare smart TV

Care sunt cele mai bune televizoare smart TV de pe piață în 2023? Află care este cel mai bun televizor 4K sau 8K și ce TV să alegi dintre LED, OLED sau QLED.

Televizorul este unul dintre cele mai importante gadgeturi din casă pentru că de fiecare dată când gândim aranjamentul mobilierului din sufragerie, totul începe de la: „Unde punem televizorul?”. După ce am ales locul televizorului, canapeaua are locul implicit în fața acestuia și restul se aranjează natural. Dar hai mai întâi să alegi cel mai bun televizor pentru gusturile și nevoile tale!

Află care sunt cele mai bune televizoare smart TV de pe piață în 2023! Mereu este o dilemă când vine vorba de a alege cel mai bun produs de pe piață atunci când ești agresat de zeci de reclame cu oferte peste oferte și când încerci alegi ceva de pe magazinele online cu sute sau chiar mii de produse. Aceeași problemă este și cu alegerea celui mai bun televizor pentru tine, pentru că atunci când te uiți pe net vezi zeci de branduri, sute de denumiri și mii de sortimente.


TOP Cele mai bune televizoare smart TV de pe piață în 2023

E destul de greu să faci cea mai bună alegere, iar când o faci ai mereu senzația că trebuia să-l iei pe celălalt că părea mai bun. În funcție de specificațiile de top, testele televizoarelor, părerile și recenziile clienților cele mai bune televizoare smart 4K și 8K. Iar dacă ai de gând să cumperi un televizor Full HD sau Ultra HD cu rezoluție mai mică de 4K, te sfătuiesc să mai pui niște bani la bugetul de achiziție pentru că experiența de vizionare pe un televizor 4K sau 8K este extraordinară, iar în timp vei fi dezamăgit de rezoluțiile mici.


Cele mai bune televizoare Smart TV 4K

Televizoarele 4K deși nu sunt gama de top în materie de televizoare, acestea sunt cea mai bună alegere pentru următorii câțiva ani și sunt cele mai bune televizoare în raport calitate/preț. Toate serviciile de streaming și YouTube oferă conținut în rezoluție 4K astfel încât să te poți delecta cu o imagine de foarte bună calitate. Rezoluția 4K este foarte răspândită în acest moment și oferă o experiență de vizionare extraordinară. Fiecare televizor prezentat este varianta cu diagonala cea mai mare. Tu alege-ți varianta care ți se potrivește cel mai bine.


1. Cel mai bun televizor Smart TV 4K Samsung: Televizor Samsung Neo QLED

Televizor Samsung Neo QLED
Televizor Samsung Neo QLED

Televizorul Samsung Neo QLED este cel mai bun televizor de la Samsung și probabil cel mai bun televizor 4K de pe piață. Vine cu multiple variante de diagonală de la la 108 cm la 214 cm. Tehnologia QLED face ca imaginea să fie extraordinară și poziționează acest smart TV ca fiind unul excelent. Părerile sunt doar la superlativ și doar dacă ești cârcotaș vei găsi vreun cusur la acest televizor. Samsung este lider de piață și un producător cu tradiție pe segmentul TV. Calitatea imaginii este impecabilă și oferă o experiență de vizionare imersivă.


2. Cel mai bun televizor Smart TV 4K LG: Televizor LG OLED evo

Televizor LG OLED evo
Televizor LG OLED evo

Televizorul LG OLED evo este cel mai bun OLED de pe piață și un televizor 4K din gama de top a celor de la LG. Pixelii auto-luminați din tehnologia OLED promit ca experiența de utilizare a televizoarelor să fie una superioară față de cele LED. Datorită faptului că nu este necesar un panou de luminare a pixelilor, televizoarele OLED tind să fie mai subțiri și mai elegante. Culorile sunt fantastice iar contrastul este uimitor. LG este în topul producătorilor de televizoare și un jucător cu vechime pe acest segment. Este o alegere excelentă pentru gaming sau pentru vizionarea de filme.


3. Cel mai bun televizor Smart TV 4K Sony: Televizor Sony Bravia XR OLED

Televizor Sony Bravia XR OLED
Televizor Sony Bravia XR OLED

Televizorul Sony Bravia XR OLED este gama de top al celor de la Sony și este plin de tehnologie pentru a avea cea mai bună experiență de utilizare. Te poți bucura de o imagine excelentă, de contrast profesional, culori cât mai apropiate de realitate și de o claritate fidelă. Majoritatea utilizatorilor de televizoare OLED spun că odată ce ai trecut pe OLED nu te vei întoarce la LED.


4. Cel mai bun televizor Smart TV 4K Philips: Televizor Philips Ambilight The One

Televizor Philips Ambilight The One
Televizor Philips Ambilight The One

Televizorul Philips Ambilight The One este cel mai bun televizor produs de Philips de până acum și are un raport calitate/preț foarte bun. Imaginea este excelentă și face ca experiența de vizionare a filmelor să fie una foarte bună. Ambilight este o tehnologie implementată de Philips unde niște LED-uri inteligente de pe marginea televizorului creează o lumină ambientală învăluitoare care amplifică experiența de vizionare și mulți zic că dă dependență. Este o alegere foarte bună din toate punctele de vedere și merită fiecare bănuț.


5. Cel mai bun televizor Smart TV 4K Panasonic: Televizor Panasonic Smart TV OLED

Televizor Panasonic Smart TV OLED
Televizor Panasonic Smart TV OLED

Televizorul Panasonic JZ2000E este un televizor 4K destul de bun și foarte competitiv cu celelalte televizoare din clasa sa. Ai la dispoziție o gamă variată de diagonale și ai parte de un TV smart excelent.


6. Cel mai bun televizor Smart TV 4K Hisense: Televizor Smart Hisense QLED

Televizor Smart Hisense QLED
Televizor Smart Hisense QLED

Televizorul 4K Hisense vine cu o tehnologia QLED care este excelentă pentru vizionarea de filme. Televizorul smart high-end se situează într-o categorie de buget medie și are un raport calitate-preț rezonabil. Este o opțiune viabilă pe care o poți alege din gama de top de televizoare smart.


Cele mai bune televizoare Smart TV 8K

Televizoarele 8K sunt gama de top în materie de TV Smart și chiar dacă sunt apărute de prin 2018, nu prea ai ce să vezi la această calitate. Cu siguranță nu va mai dura mult timp până 8K să devină noul mainstream, pentru că oamenii își doresc mereu mai mult și mai bine.


1. Cel mai bun televizor 8K Samsung: Televizor Samsung QN900A, Smart TV, 8K Ultra HD, Neo QLED

Televizor Smart Samsung Neo QLED 8K
Televizor Smart Samsung Neo QLED 8K

Televizorul Samsung QN900A este cel mai probabil cel mai bun televizor smart 8K de pe piață. Este super tehnologizat, are o rezoluție extraordinară de 7680 x 4320 pixeli și toate specificațiile sunt la superlativ. Este chiar imposibil să poți spune ceva de rău la acest televizor. Tehnologia QNED dezvoltată de Samsung te transpune în imaginile pe care le vizionezi și fac ca experiența să fie uluitoare.


2. Cel mai bun televizor 8K LG: Televizor LG QNED993PB, Smart TV, 8K Ultra HD, QNED MiniLED

Televizor LG QNED993PB, Smart TV, 8K Ultra HD, QNED MiniLED
Televizor LG QNED993PB, Smart TV, 8K Ultra HD, QNED MiniLED

Televizorul LG QNED993PB este pe podiumul celor mai bune televizoare 8K disponibile la ora actuală. LG folosește ecrane MiniLED, cu tehnologia Nanocell și a rezultat QNED. Cu greu mai poți spune cât de extraordinar este acest televizor plin de tehnologie și de specificații de top, care toate împreună îți oferă cea mai bună experiență de vizionare. Dintre televizoarele 8K din gama premium acest model are cel mai bun preț, dar atenție însă că nu înseamnă neapărat că este și ieftin.


3. Cel mai bun televizor 8K Sony: Televizor Sony Z9J, Smart Google TV, 8K, LED

Televizor Sony Z9J, Smart Google TV, 8K, LED
Televizor Sony Z9J, Smart Google TV, 8K, LED

Televizorul Sony Z9J este de asemenea un televizor 8K foarte bun și este în topul celor mai bune televizoare 8K de pe piață. Sony folosește un ecran LED cu tehnologia Cognitive Processor XR care îmbunătățește calitatea imaginii și a sunetului pentru a avea o experiență de vizionare cât mai aproape de realitate.


Vezi și articolul: TOP 6 cele mai bune videoproiectoare

Vezi și articolul: TOP 7 cele mai bune soundbar-uri

Vezi și articolul: TOP 5 cele mai bune sisteme audio


Diferența dintre televizoare cu ecran LED, OLED, QLED, NeoQLED, QNED, MiniLED și MicroLED

 • LED: Light Emitting Diode (diodă emițătoare de lumină) – televizoarele LED sunt practic LCD dar în loc de iluminare fluorescentă folosesc iluminare cu LED-uri. Ledurile sunt formate din patru culori: albe, roșii, albastre sau verzi. Pentru a se aprinde LED-urile este nevoie de o lumină suplimentară în spatele lor.
 • MiniLED este practic un LED mai bun. MiniLED are LED-urile de iluminare mai mici și astfel îți oferă un contrast mai bun pentru imaginile întunecate.
 • QLED: Quantum-dot Light Emitting Diode – peste panourile găsite la un TV LED, la QLED găsești în plus panoul QD (quantum dots), adică particule formate din culorile verde, albastru și roșu care accentuează culoarea LED-urilor. QLED este o denumire marketată de Samsung și TCL pentru televizoarele sale.
 • NeoQLED înseamnă combinarea tehnologiilor MiniLED și QLED
 • QNED: Quantum NanoCell Emitting Diodes. QNED este denumirea dată de LG pentru televizoarele produse de ei cu o tehnologie similară cu cea de la Samsung pentru QLED. Practic este un MiniLED care cu ajutorul panoului NanoCell dezvoltat de LG, culorile redate sunt mult mai accentuate.
 • OLED: Organic Light Emitting Diode. La OLED fiecare pixel generează lumină proprie și se poate ajusta luminozitatea individual. Ecranele OLED tind să fie mai subțiri datorită faptului că nu este nevoie de un panou de lumină.
 • MicroLED pare că seamănă cu MiniLED, insă defapt acesta nu are nevoie de iluminare în spatele panoului. Este similară cu tehnologia OLED doar că poate fi scalată. Cu această tehnologie se pot forma televizoare modulare gigant din foarte multe panouri MicroLED. Acestea oferă o luminozitate crescută și astfel ai o vizibilitate foarte bună în aer liber.

Vezi și articolul: TOP 6 cele mai bune media playere TV

Vezi și articolul: TOP 5 cele mai bune subwoofere

Vezi și articolul: TOP 6 cele mai bune boxe audio HIFI

Diferența dintre rezoluția Full HD, Ultra HD (UHD), 2K, 4K și 8K

Rezoluția televizorului este dată de numărul de pixeli. Se numără câți pixeli se regăsesc pe un centimetru pătrat, iar televizoarele cu rezoluție mai mare vor reda o calitate mai bună a imaginii. Practic, pe același televizor cu o diagonală de 100cm spre exemplu, cu cât rezoluția este mai mare cu atât vei avea mai mulți pixeli pe centimetru pătrat și vei avea imagini mai clare și detalii mai fine. Pe televizor Full HD vei avea o imagine de o calitate redusă ori acceptabilă să zicem, iar pe un televizor 4K imaginea va fi mult mai aproape de realitate.

Cu fiecare nouă rezoluție pe care o putem găsi pe televizoare, se dublează numărul de pixeli prezenți pe aceeași suprafață. În realitate însă, datorită marketingului, acești termeni sunt folosiți de producători după bunul plac și deseori vei vedea denumiri de genul Full HD 4K HDR, ceea ce bulversează chiar și cel mai educat cumpărător.

 • Full HD are rezoluția 1920 x 1080 pixeli;
 • 2K are rezoluția 2560 x 1440 pixeli;
 • Ultra HD sau UHD este un Full HD mai bun, deseori marketat ca fiind 4K, însă în realitate are rezoluția 3840 x 2160 pixeli;
 • 4K are rezoluția 4096 x 2160 pixeli;
 • 8K are rezoluția 7680 x 4320 pixeli.

Vezi și articolul: Idei de cadouri: Ce gadget să faci cadou în funcție de zodie?

Engage!

Imagini: eMAG, CEL, evoMAG, Pexels.

Ovidiu

Blogger part-time pasionat de gadgeturi și tot ce înseamnă progresul tehnologic. Am experiență profesională de peste 10 ani în vânzări și studii de advertising, iar de aceea consider că am devenit un bun cumpărător. Aleg cu atenție produsele pe care le cumpăr în baza testelor efectuate și a recenziilor. Apoi împărtășesc cu tine concluziile, astfel încât și tu să poți face o achiziție corectă în baza nevoilor pe care le ai.

View all posts by Ovidiu →