TOP 5 cele mai bune telefoane de gaming

TOP cele mai bune telefoane de gaming

Cele mai performante și mai bune telefoane de gaming pe care le poți găsi pe piață în 2022. Cel mai bun telefon de gaming și cel mai ieftin telefon de gaming.

Telefoanele mobile de gaming sunt special dezvoltate pentru a avea cea mai bună experiență în jocurile video. Telefoanele de gaming sunt cele mai performante telefoane pe care le poți găsi pe piață. Acestea au cele mai de top specificații și folosesc cele mai avansate și mai noi tehnologii. Au ecrane mari, luminoase, cu rezoluții mari și rată de refresh foarte mare, iar bateriile au o capacitate foarte mare pentru a nu pierde acțiunea. Telefoanele de gaming au cea mai bună performanță pe care o poți găsi la un smartphone pentru că folosesc cele mai avansate procesoare și plăci grafice, au cele mai mari memorii RAM, iar în plus folosesc diverse tehnologii de răcire și de amplificare a experienței de joc.

Telefoanele de gaming sunt o achiziție obligatorie dacă ai ca pasiune jocurile video. Deși te poți juca fără probleme pe multe modele din piață, telefoanele de gaming sunt un statement și o expresie a pasiunii pentru jocuri. Telefoanele de gaming vin și cu un design special conceput pentru a exprima această pasiune. Aceste modele de telefoane sunt de regulă în categoria premium de preț datorită faptului că vin cu cele mai de top componente, însă merită fiecare leu cheltuit.

TOP 5 cele mai bune telefoane mobile de gaming în 2022

Telefoanele de gaming sunt cea mai bună alegere în materie de smartphone pentru a avea cea mai bună experiență de joc. Majoritatea sunt poziționate în categoria de preț high-end, însă poți alege și modele mai accesibile ca preț dacă dispui de un buget limitat.

1. Cel mai bun telefon de gaming: Telefon mobil ASUS ROG Phone 6

Telefon mobil ASUS ROG Phone 6
Telefon mobil ASUS ROG Phone 6

Telefonul mobil Asus Rog Phone 6 este cel mai bun telefon pentru gaming pe care îl poți alege. Cel mai bun telefon Asus are un design special și folosește doar componente de top. Asus Rog este un brand consacrat deja pe partea de gaming pentru laptopurile, PC-urile și telefoanele pe care le produc pentru cea mai bună experiență de joc. Rog Phone 6 este cea mai bună alegere pe care o poți face când vine vorba de un telefon de gaming.

Telefon mobil Asus Rog Phone 6

Telefonul Asus Rog Phone 6 are un display AMOLED performant cu diagonală de 6,78 inchi, rată de refresh de 165 Hz și rezoluție de 1080 x 2448 pixeli. Ecranul are 1 miliard de culori, protecție Corning Gorilla Glass Victus și o rație screen-to-body de 82,2%. Iar pe spate mai are un mic ecran pe care poți afișa lumini RGB. Pe partea de hardware pot spune că este o mașinărie nervoasă pentru că are cele mai performante componente. Folosește procesorul Snapdragon 8+ Gen 1 cu frecvență de 3,2 GHz, are 16 GB memorie RAM, 512 GB memorie internă și o placă grafică Adreno 730. În plus are două difuzoare stereo care redau sunetul la o calitate ridicată. Cu o asemenea configurație vei avea parte de cea mai bună experiență de gaming.

Asus Rog Phone 6 are specificații excelente și pe partea de cameră. Camera principală are 50 MP, camera pentru selfie are 12 MP și filmează la o rezoluție de până la 8K. Bateria este de 6000 mAh și are cea mai mare capacitate pe care o poți întâlni la un telefon de gaming. Încărcarea rapidă de 65W duce bateria la 100% în 42 de minute și are un slot de încărcare suplimentar pe lateral ca să nu te incomodeze cablul dacă vrei să continui jocul în timpul încărcării.


2. Telefon de gaming alegere foarte bună: Telefon mobil ZTE nubia Red Magic 7S Pro

Telefon mobil ZTE nubia Red Magic 7S Pro
Telefon mobil ZTE nubia Red Magic 7S Pro

Telefonul mobil ZTE nubia Red Magic 7S Pro este o alegere foarte bună datorită configurației pe care o are. Red Magic 7S Pro se bate cot la cot cu Rog Phone pentru că are specificații pe care nu le poți ignora. Din punct de vedere al designului este telefonul care arată mult mai bine pe tematica de gaming. Este mult mai agresiv din punct de vedere al aspectului și este un telefon de gaming care iese mult mai bine în evidență.

Telefon mobil ZTE nubia Red Magic 7S Pro

Telefonul ZTE nubia Red Magic 7S Pro are un display AMOLED cu diagonală de 6,8 inchi, rată de refresh de 120 Hz și o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli. Ecranul are 1 miliard de culori, protecție Corning Gorilla Glass 5 și o rație screen-to-body 87.1%. Partea de hardware este de top și are specificații excelente astfel încât să joci orice joc fără nici cea mai mică problemă. Red Magic 7S Pro folosește procesorul Snapdragon 8+ Gen 1 cu frecvență de 3,2 GHz, are 18 GB memorie RAM, spațiu de stocare de 512 GB și o placă grafică Adreno 730.

Red Magic 7S Pro are o baterie cu o capacitate de 5000 mAh și încărcare rapidă de 65W. Camera principală are 64 Mp, camera pentru selfie de 16MP și filmează la o rezoluție de până la 8K. Red Magic 7S Pro are un cadru din aluminiu și pe spate are un ventilator interior care se luminează în culori RGB. Per total este un telefon foarte performant din toate aspectele și merită pentru că este un telefon de gaming excelent.


3. Telefonul de gaming cu cel mai bun raport calitate-preț: Telefon mobil Xiaomi Black Shark 5 Pro

Telefon mobil Xiaomi Black Shark 5 Pro
Telefon mobil Xiaomi Black Shark 5 Pro

Telefonul mobil Xiaomi Black Shark 5 Pro este un telefon de gaming cu un raport calitate-preț foarte bun și cel mai probabil cel mai bun telefon Xiaomi. Black Shark 5 Pro este un telefon mid-range bun, care folosește componente performante și are un ecran mare și responsive. Din punct de vedere al aspectului este un pic mai cuminte dar păstrează câteva elemente de design care să fie în tematica de gaming. Are o configurație care îți oferă garanția că vei avea o experiență extraordinară de gaming la un preț corect.

Telefonul Xiaomi Black Shark 5 Pro are un display OLED de 6,67 inchi, rata de refresh 144Hz și o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli. Ecranul always-on display are 1 miliard de culori și o rație screen-to-body de 85.7%. Pe partea de hardware se prezintă foarte bine și concurează cu modelele prezentate mai sus. Are un procesor Snapdragon 8 Gen 1 cu frecvență de 3 GHz, memorie RAM de 12 GB, spațiu de stocare de 256 GB și o placă grafică Adreno 730.

Xiaomi Black Shark 5 Pro are un acumulator cu o capacitate de 4650 mAh și încărcare rapidă de 120W care duce bateria la 100% în 15 minute pentru a nu pierde niciun moment important din acțiune. Camera principală de pe Black Shark 5 Pro are 108 MP, filmează cu o rezoluție de până la 4K și camera frontală are 16 MP. Per total este un telefon performant și experiența ta de gaming va fi la una excelentă.


Vezi și articolul: Cele mai bune laptopuri de gaming


4. Telefonul pentru gaming de buget: Telefon mobil POCO F4 GT

Telefon mobil POCO F4 GT
Telefon mobil POCO F4 GT

Telefonul mobil Poco F4 GT este un telefon de gaming foarte bun dacă ai un buget limitat. Beneficiezi de o configurație excelentă pentru un telefon de gaming pentru un preț accesibil. Are un design ce respectă tematica de gaming și are specificații de top. Ecranul AMOLED are diagonală de 6,67 inchi, cu rata de reîmprospătare de 120Hz și o rație screen-to-body 86.2%.

Telefon mobil Poco F4 GT

Telefonul Poco F4 GT folosește un procesor Snapdragon 8 Gen 1 de 3 GHz, memorie RAM de 12 GB, spațiu de stocare de 256 GB și o placă grafică Adreno 730. Camera principală are 64 MP cu filmare 4K și camera frontală are 20MP. Acumulatorul are o capacitate de 4700 mAh și încărcare rapidă de 120W, care duce bateria la 100% în 17 minute. Per total este un telefon de gaming care merită dacă ai un buget limitat și dorești un smartphone special pentru jocuri.


Vezi și articolul: TOP 6 cele mai bune console gaming portabile

Vezi și articolul: TOP cele mai bune telefoane cu ecran pliabil


5. Cel mai ieftin telefon de gaming: Telefon mobil Xiaomi Redmi K50

Telefon mobil Xiaomi Redmi K50
Telefon mobil Xiaomi Redmi K50

Telefonul mobil Xiaomi Redmi K50 este cel mai ieftin telefon de gaming pe care îl vei găsi pe piață. Iar dacă și se pare că seamănă cu Poco F4 GT, atunci ai perfectă dreptate. Este fix același telefon, cu fix aceleași specificații, doar că pe albastru, este mai ieftin și se comercializează sub brandul Redmi. Ambele branduri Poco și Redmi aparțin de Xiaomi. Mica diferență care poate fi menționată este că ecranul nu e AMOLED ci OLED. Altfel ai parte fix de același telefon de gaming. Avantajul este că îl poți cumpăra la un preț mai accesibil și astfel este cel mai ieftin telefon de gaming.


Vezi și articolul: TOP 5 cele mai bune console de jocuri video

Vezi și articolul: TOP 6 cei mai buni ochelari VR

Engage!

Ovidiu

Blogger part-time pasionat de gadgeturi și tot ce înseamnă progresul tehnologic. Part-time social media manager și digital marketer. Am experiență profesională de peste 10 ani în vânzări și studii de advertising.

View all posts by Ovidiu →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + 11 =