TOP cele mai bune laptopuri în 2022

TOP cele mai bune laptopuri

Aici găseşti TOP cele mai bune laptopuri de pe piaţă. Cel mai bun laptop în funcţie de marcă şi buget. Păreri şi recenzii laptopuri în raport calitate şi preţ.

Laptopul este un gadget esenţial în vieţile noastre şi este cea mai importantă unealtă pentru mulţi dintre noi. Laptopul este gadgetul care ne facilitează munca. Laptopul este dispozitivul de lucru de la birou sau de acasă, ori pentru elevi sau studenţi care fac cursurile online. Cei care lucrează în programare, editare foto, editare video, proiectare, arhitectură sau marketing, aleg de cele mai multe ori să-si desfăşoare activitatea de pe un laptop.

Un laptop este deasemenea gadgetul de pe care te relaxezi şi te detaşezi de la lucru sau de la scoală. De pe laptop petreci timp navigând pe internet şi pe social media, evadezi în partea de gaming şi petreci câteva ore pe jocuri video sau pur şi simplu urmăreşti un serial la modă ori te uiţi la un film bun.

Pentru a alege cel mai bun laptop conform activităţii tale trebuie să urmezi câteva criterii importante pentru a face achiziţia corectă. În primul rând să te gândeşti la bugetul alocat întrucât va influenţa foarte mult alegerea facută. Calitatea şi performanţa laptopului este dată de preţul pe care eşti dispus să il cheltui.

Apoi, după ce ai stabilit bugetul, cu siguranţă ştii pentru ce îl vei folosi. De aici opţiunile se ajustează. Laptopurile sunt impărţite în câteva categorii:

 • laptopuri notebook – adică cele obişnuite care sunt folosite cel mai des în scop personal, acestea sunt cel mai des întâlnite şi cele mai accesibile ca preţ;
 • laptopuri ultrabook (ultraportabile) – aceste laptopuri sunt de dimensiuni reduse, aspect mai elegant şi sunt mai performante faţă de laptopurile obişnuite;
 • laptopuri business (office): sunt laptopurile cele mai scumpe care se încadrează în gama premium, au design mai elegant şi sunt mai performante; (cel mai probabil nici macar producătorii nu se pot decide în a le sorta şi vei găsi aceleaşi laptopuri în categoria ultrabook şi business)
 • laptopuri pentru gaming – laptopuri foarte perfomante special concepute pentru jocuri video;
 • laptopuri 2 în 1 – au ecran tactil (touchscreen) şi se pot trasforma rapid din modul laptop în modul tabletă;

Alte denumiri de laptopuri pe care le vei întâlni: Macbook este laptopul produs de Apple, Chromeboook este laptopul care rulează pe sistemul de operare Chrome de la Google, Zbook este produs de HP, iar Zenbook este laptopul produs de Asus.


TOP Cele mai bune laptopuri pe care le poţi cumpăra în 2022:

Piaţa de laptopuri este una foarte variată şi vei găsi în magazinele online câteva mii de modele de laptopuri. Acest lucru poate face ca atunci când vrei să alegi cel mai bun laptop pentru tine să fie o experienţă frustrantă, aşadar am ales pentru tine câteva modele de laptopuri care sunt cele mai bune din categoria sa.


Cel mai bun laptop de pe piaţă şi cel mai bun laptop business: Laptop Apple MacBook Pro 16

Laptop Apple MacBook Pro 16
Laptop Apple MacBook Pro 16

Laptopul Apple MacBook Pro 16 este un laptop la superlativ. Adică este „cel mai bun” în foarte multe categorii şi aspecte: este cel mai un laptop Apple, cel mai bun laptop pentru programare, cel mai bun laptop pentru editare foto şi editare video. Este un laptop elegant care se pretează foarte bine în mediul business dar şi pentru cei cu dare de mână şi vor să aibă cel mai bun laptop de pe piaţă. Laptopurile Apple MacBook Pro sunt produse din 2021 cu procesoare Apple M1 Pro sau Apple M1 Max.

Specificaţii laptop Apple MacBook Pro 16:

 • Ecran: 16.2 inch, Retina Display, rezoluţie 3456 x 2234 pixeli;
 • Procesor: Apple M1 Pro, 10 nuclee;
 • Memorie RAM: 16 GB;
 • Stocare: 1TB SSD;

Cel mai bun laptop ultraportabil (ultrabook): Laptop ultraportabil Huawei Matebook X Pro

Laptop ultraportabil Huawei Matebook X Pro
Laptop ultraportabil Huawei Matebook X Pro

Huawei produce laptopuri din ce în ce mai bune şi Matebook X Pro este în gama de top. Laptopurile Huawei sunt din ce în ce mai populare şi Huawei încearcă să prindă o parte cât mai mare din piaţă.

Specificaţii laptop Huawei Matebook X Pro:

 • Ecran: 13.9 inch, rezoluţie 3000 x 2000 pixeli, touchscreen;
 • Procesor: Intel i7, 4 nuclee, frecvenţă 4.7 GHz;
 • Memorie RAM: 16 GB;
 • Stocare: 1 TB SSD.

Cel mai bun laptop pentru gaming: Laptop Gaming ASUS ROG Strix SCAR 15

Laptop Gaming ASUS ROG Zephyrus Duo 15
Laptop Gaming ASUS ROG Strix SCAR 15

Asus produce în momentul de faţă cele mai multe şi cele mai bune laptopuri pentru gaming. Laptopurile pentru gaming de la Asus au cea mai mare popularitate în comunitatea de gameri şi sunt cele mai apreciate de fanii jocurilor video.

Specificaţii laptop ASUS ROG Strix SCAR 15:

 • Ecran: 15.6 inch, rezoluţie 2560 x 1440 pixeli;
 • Procesor: AMD Ryzen 9, 8 nuclee, frecvenţă 4.6 GHz;
 • Memorie RAM: 32 GB DDR4;
 • Stocare: 2 TB SSD.

Cel mai bun laptop 2 in 1: Laptop 2 in 1 DELL XPS 9310

Laptop 2 in 1 DELL XPS 9310
Laptop 2 in 1 DELL XPS 9310

Laptopul 2 în 1 Dell XPS 9310 are o versatilitate puternică, încât se trasformă rapid dintr-un laptop în tabletă şi invers.

Specificaţii laptop 2 în 1 DELL XPS 9310:

 • Ecran: 13.4 inch, rezoluţie 3840 x 2400 pixeli;
 • Procesor: Intel i7, 4 nuclee, frecvenţă 4.7 GHz;
 • Memorie RAM: 16 GB LPDDR4X;
 • Stocare: 512GB SSD.

Vezi şi articolul: Cele mai bune laptopuri pentru şcoala online la distanţă


Engage!

Sursa foto si specificaţii tehnice: eMAG, CEL, evoMAG, Flanco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.