TOP 7 cele mai bune laptopuri în 2024

TOP cele mai bune laptopuri

Aici găsești TOP 7 cele mai bune laptopuri de pe piață în 2024. Cel mai bun laptop în funcție de marcă și buget. Păreri și recenzii laptopuri în raport calitate și preţ.

Laptopul este un gadget esențial în viețile noastre și este cea mai importantă unealtă pentru mulți dintre noi. Laptopul este gadgetul care ne facilitează munca. Laptopul este dispozitivul de lucru de la birou sau de acasă, ori pentru elevi sau studenți care fac cursurile online. Cei care lucrează în programare, editare foto, editare video, proiectare, arhitectură sau marketing, aleg de cele mai multe ori să-și desfășoare activitatea de pe un laptop.

Un laptop este de asemenea gadgetul de pe care te relaxezi și te detașezi de la lucru sau de la scoală. De pe laptop petreci timp navigând pe internet și pe social media, evadezi în partea de gaming și petreci câteva ore pe jocuri video sau pur și simplu urmărești un serial la modă ori te uiți la un film bun.


TOP 7 cele mai bune laptopuri pe care le poți cumpăra în 2024:

Piața de laptopuri este una foarte variată și vei găsi în magazinele online câteva mii de modele de laptopuri. Acest lucru poate face ca atunci când vrei să alegi cel mai bun laptop pentru tine să fie o experiență frustrantă, așadar am ales pentru tine câteva modele de laptopuri care sunt cele mai bune din categoria sa.


1. Cel mai bun laptop de pe piață și cel mai bun laptop business: Laptop Apple MacBook Pro 16

Laptop Apple MacBook Pro 16
Laptop Apple MacBook Pro 16

Laptopul Apple MacBook Pro 16 este un laptop la superlativ. Adică este „cel mai bun” în foarte multe categorii și aspecte: este cel mai un laptop Apple, cel mai bun laptop pentru programare, cel mai bun laptop pentru editare foto și editare video. Este un laptop elegant care se pretează foarte bine în mediul business dar și pentru cei cu dare de mână și vor să aibă cel mai bun laptop de pe piață. Laptopurile Apple MacBook Pro sunt produse procesoare Apple M2 Pro care se integrează perfect în cerințele Apple din punct de vedere al performanțelor. Dacă vrei cel mai bun laptop de pe piață, atunci MacBook Pro este alegerea cu care mergi la sigur din toate aspectele.

Specificații laptop Apple MacBook Pro 16:

 • Ecran: 16.2 inch, Retina Display, rezoluție 3456 x 2234 pixeli;
 • Procesor: Apple M2 Pro, 12 nuclee;
 • Memorie RAM: 16 GB;
 • Stocare: 1TB SSD;

2. Cel mai bun laptop ultraportabil (ultrabook): Laptop ultraportabil Huawei Matebook X Pro

Laptop ultraportabil Huawei Matebook X Pro
Laptop ultraportabil Huawei Matebook X Pro

Huawei produce laptopuri din ce în ce mai bune și Huawei Matebook X Pro este în gama de top a laptopurilor ultraportabile. Huawei produce laptopuri din ce în ce mai bune și de aceea au devenit mai populare. Huawei încearcă să prindă o parte cât mai mare din piață și țintește la fix cu specificațiile pe care le configurează pe laptopurile sale.

Specificații laptop Huawei Matebook X Pro:

 • Ecran: 13.9 inch, rezoluție 3000 x 2000 pixeli, touchscreen;
 • Procesor: Intel i7, 4 nuclee, frecvență 4.7 GHz;
 • Memorie RAM: 16 GB;
 • Stocare: 1 TB SSD.

3. Cel mai bun laptop pentru gaming: Laptop Gaming ASUS ROG Strix G16

Laptop Gaming ASUS ROG Strix G16
Laptop Gaming ASUS ROG Strix G16

Laptopul ASUS ROG Strix G16 este cel mai bun laptop de gaming pe care îl poți cumpăra. Asus produce în momentul de față cea mai variată gama de laptopuri pentru gaming dar și cele mai performante pentru a rula jocurile video. Laptopurile pentru gaming de la Asus au cea mai mare popularitate în comunitatea de gameri și sunt cele mai apreciate de fanii jocurilor video. Este un laptop high-end cu specificații de top și performanțe pe măsură. Este un laptop de gaming extraordinar din toate puncte le de vedere și este o alegere de încredere pe care te poți baza pentru o experiență de joc excelentă. Este totodată un laptop potrivit pentru editare foto-video și pentru randări.

Specificații laptop ASUS ROG Strix G16:

 • Ecran: 16 inch, rezoluție 2560 x 1600 pixeli;
 • Procesor: AMD Ryzen /intel Core;
 • Memorie RAM: 16/32 GB DDR5;
 • Stocare: până la 2 TB SSD.

4. Laptop pentru gaming cu cel mai bun raport calitate-preț: Laptop Gaming Acer Nitro 5

Laptop Gaming Acer Nitro 5
Laptop Gaming Acer Nitro 5

Laptopul Acer Nitro 5 este un laptop pentru gaming cu un raport calitate-preț foarte bun. Este un competitor direct cu Asus și performează foarte bine. Acer are o gamă variată de laptopuri și Nitro 5 este cel mai bun laptop Acer. Laptopurile Acer sunt foarte populare printre gameri ori pentru cei care le folosesc pentru activitățile de zi cu zi.

Specificații laptop Acer Nitro 5:

 • Ecran: 15,6 inch, rezoluție 1920 x 1080 pixeli;
 • Procesor: AMD Ryzen/ Intel Core;
 • Memorie RAM: 16 GB DDR4;
 • Stocare: 1 TB SSD.

5. Cel mai bun laptop 2 in 1: Laptop 2 in 1 Dell XPS 13

Laptop 2 in 1 Dell Inspiron 5410
Laptop 2 in 1 Dell XPS 13

Laptopul 2 în 1 Dell XPS 13 are o versatilitate puternică, încât se trasformă rapid dintr-un laptop în tabletă și invers. Are încărcare rapidă și este foarte ușor de transportat. Are un design elegant cu atenție la detalii și finisaje premium.

Specificații laptop 2 în 1 Dell XPS 13:

 • Ecran: 14 inch, rezoluție 1920 x 1080 pixeli;
 • Procesor: Intel i5, 4 nuclee, frecvență 3,6 GHz;
 • Memorie RAM: 8 GB DDR4;
 • Stocare: 256GB SSD.

6. Cel mai bun laptop Lenovo: Laptop ultraportabil Lenovo ThinkPad X1

Laptop ultraportabil Lenovo ThinkPad X1
Laptop ultraportabil Lenovo ThinkPad X1

Laptopul Lenovo ThinkPad X1 este cel mai bun laptop produs de Lenovo. ThinkPad X1 este un laptop performant cu design robust cu finisaj de carbon și foarte rezistent. Acest laptop performează pe partea de redare a imaginii și a sunetului.

Specificații laptop Lenovo ThinkPad X1:

 • Ecran: 14 inch, rezoluție 3840 x 2400 pixeli;
 • Procesor: Intel i7, 4 nuclee, frecvență turbo 4.7 GHz;
 • Memorie RAM: 32 GB;
 • Stocare: 1 TB SSD.

7. Cel mai bun laptop HP: Laptop HP EliteBook 850 G8

Laptop HP EliteBook 850 G8
Laptop HP EliteBook 850 G8

Laptopul HP EliteBook 850 G8 este cel mai bun laptop produs de HP. HP EliteBook este un laptop foarte elegant care satisface nevoile celor care folosesc acest gadget pentru acasă și birou. Este un laptop performant cu specificații de top.

Specificaţii laptop HP EliteBook 850 G8:

 • Ecran: 15,6 inch, rezoluție 1920 x 1080 pixeli;
 • Procesor: Intel i7, 4 nuclee, frecvență turbo 4.7 GHz;
 • Memorie RAM: 16 GB DDR4;
 • Stocare: 512 GB SSD.

Vezi și articolul: TOP cele mai bune laptopuri ieftine

Vezi și articolul: Cele mai bune laptopuri pentru școală

Vezi și articolul: TOP 11 cele mai bune laptopuri de gaming

Cum să alegi cel mai bun laptop pentru tine?

Pentru a alege cel mai bun laptop conform activității tale trebuie să urmezi câteva criterii importante pentru a face achiziția corectă. În primul rând să te gândești la bugetul alocat întrucât va influența foarte mult alegerea făcută. Calitatea și performanța laptopului este dată de prețul pe care ești dispus să îl cheltui.

Apoi, după ce ai stabilit bugetul, cu siguranță știi pentru ce îl vei folosi. De aici opțiunile se ajustează și poți alege acest gadget mult mai ușor. Laptopurile sunt împărțite în câteva categorii:

 • laptopuri notebook – adică cele obișnuite care sunt folosite cel mai des în scop personal, acestea sunt cel mai des întâlnite și cele mai accesibile ca preţ;
 • laptopuri ultrabook (ultraportabile) – aceste laptopuri sunt de dimensiuni reduse, aspect mai elegant și sunt mai performante față de laptopurile obișnuite;
 • laptopuri business (office): sunt laptopurile cele mai scumpe care se încadrează în gama premium, au design mai elegant și sunt mai performante; (cel mai probabil nici măcar producătorii nu se pot decide în a le sorta și vei găsi aceleași laptopuri în categoria ultrabook și business)
 • laptopuri pentru gaming – laptopuri foarte performante special concepute pentru jocuri video;
 • laptopuri 2 în 1 – au ecran tactil (touchscreen) și se pot transforma rapid din modul laptop în modul tabletă;

Alte denumiri de laptopuri pe care le vei întâlni: Macbook este laptopul produs de Apple, Chromebook este laptopul care rulează pe sistemul de operare Chrome de la Google, Zbook este produs de HP, iar Zenbook este laptopul produs de Asus.

Vezi și articolul: TOP cele mai bune tablete

Vezi și articolul: TOP cele mai bune televizoare

Vezi și articolul: TOP cele mai bune smartwatch-uri

Engage!

Sursa foto și specificații tehnice: eMAG, CEL, evoMAG.

Ovidiu

Blogger part-time pasionat de gadgeturi și tot ce înseamnă progresul tehnologic. Am experiență profesională de peste 10 ani în vânzări și studii de advertising, iar de aceea consider că am devenit un bun cumpărător. Aleg cu atenție produsele pe care le cumpăr în baza testelor efectuate și a recenziilor. Apoi împărtășesc cu tine concluziile, astfel încât și tu să poți face o achiziție corectă în baza nevoilor pe care le ai.

View all posts by Ovidiu →