TOP 6 cei mai buni roboți de tuns iarba în 2023

TOP cei mai buni roboți de tuns iarba

TOP 6 cei mai buni roboți de tuns iarba 2023. Mașini robotizate pentru tuns iarba în grădină. Cositoare de iarbă automate pentru gazonul din curte.

Roboții de tuns iarba sunt printre cele mai interesante și utile gadgeturi apărute pe piață. Acești roboți te scutesc de foarte multă treabă și economisești timp prețios. Tuturor ne place să admirăm un gazon perfect în curte, dar când vine vorba de tuns iarba atunci intervin probleme. Mai ales că acesta trebuie întreținut săptămânal.

Când alegi cel mai bun robot de tuns iarba trebuie să ai în considerare câteva aspecte importante. Acești roboți nu sunt chiar cele mai ieftine gadgeturi, așa că alocă un buget considerabil pentru a beneficia de cel mai bun produs. În funcție de suprafața curții tale, alege un robot care are capacitatea de a survola tot gazonul. Autonomia bateriei și durata de încărcare au un rol important în alegerea celui mai bun robot de tuns iarba pentru nevoile tale. Deși acești roboți nu fac foarte mult zgomot, asigură-te că pe cel pe care îl alegi nu îți va deranja liniștea ta și a vecinilor.

TOP 6 cei mai buni roboți de tuns iarba în 2023

Oferta de pe piață de roboți pentru tuns iarba nu este extrem de generoasă, poate și pentru că această tehnologie este oarecum la început. Totodată nu este o achiziție foarte ieftină, dar merită fiecare ban investit. Totuși am ales pentru tine 6 modele de top care sunt cei mai buni roboți de tuns iarba. Alege robotul de tuns iarba care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale și care se încadrează perfect în bugetul tău.


1. Cel mai bun robot de tuns iarba: Robot de tuns iarba Husqvarna Automower 430X

Robot de tuns iarba Husqvarna Automower 430X
Robot de tuns iarba Husqvarna Automower 430X

Robotul de tuns iarba Husqvarna Automower 430X este cel mai probabil cea mai avansată mașină robotizată pentru tuns gazonul. Husqvarna Automower 430X este puternic, tunde suprafețe de până la 3200 mp cu o înclinație de pana 45 grade. Designul acestui robot este modern și arată foarte frumos în grădină. E plăcut să te uiți la el chiar și ca o jucărie, chiar dacă nu ar tăia gazonul. Dar tunde iarba din curte și o face foarte bine.

Husqvarna Automower 430X are niște roți mari pe spate, astfel încât se descurcă excelent pe planuri înclinate și accidentate, plus că se descurcă foarte bine când vine vorba de evitarea obstacolelor. Poți controla mașina prin aplicația de pe telefon și o poți urmări datorită sistemului GPS integrat. Este compatibil cu Amazon Alexa și Google Home și îl poți controla doar prin comenzi vocale.

Trebuie instalate cablurile de ghidaj pentru a delimita zona de lucru și după aceea nu îți mai bați capul cu întreținerea gazonului. Robotul are o lățime de tăiere de 24 cm, iar înălțimea de tăiere a firului este între 20-60 mm. Este silențios și generează un nivel de zgomot de 57 dB. Acumulatorul are o autonomie de 145 min și durata de încărcare a acestuia este de 50 min. Este o alegere excelentă din toate punctele de vedere, iar achiziția te va impresiona pe deplin.


2. Robotul de tuns iarba recomandat de gadgetize.ro: Robot de tuns iarba Bosch Indego S + 500

Robot de tuns iarba Bosch Indego S + 500
Robot de tuns iarba Bosch Indego S + 500

Robotul de tuns iarba Bosch Indego S + 500 este o mașină robotizată de tuns iarba foarte bună pe care care le poți găsi pe piață. Bosch Indego S + 500 este ideal pentru grădini de până în 500 mp cu înclinație maximă de 50% (27 grade). Poate fi controlat din aplicația de pe telefonul mobil și este compatibil totodată cu Amazon Alexa și Google Assistant.

Bosch Indego

Sistemele inteligente dezvoltate de Bosch face ca gazonul tău să arate perfect de fiecare dată. Robotul își începe sesiunea cu marginile gazonului cu programul BorderCut, apoi LogiCut mapează suprafața și taie gazonul în linii paralele pentru a fi foarte eficient. Detectează obstacolele și va lua în considerare să sară peste cosirea programată dacă este vreme urâtă afară. Bosch Indego S + 500 are o lățime de tăiere de 19 cm, iar înălțimea de tăiere este între 30-50 mm. Cu 63 dB are un nivel de zgomot foarte scăzut.


3. Robot de tuns iarba cu un raport calitate-preț foarte bun: Robot de tuns iarba Husqvarna Automower 105

Robot de tuns iarba Husqvarna Automower 105
Robot de tuns iarba Husqvarna Automower 105

Robotul de tuns iarba Husqvarna Automower 105 este o mașină robotizată de tuns iarba cu un raport calitate/preț foarte bun. Husqvarna Automower 305 este ușor, compact și ideal pentru peluze de până în 600 mp cu înclinație maximă de 40%. Robotul are o lățime de tăiere de 22 cm, iar înălțimea de tăiere este între 20-50 mm și va funcționa fără probleme chiar dacă afară plouă. Are un nivel de zgomot redus de 59 dB. Trebuie instalat un fir perimetral pentru a delimita zona de tăiere și un fir de ghidaj pentru a trasa cel mai scurt traseu până la zona de încărcare. Este de un mare ajutor pentru curte, iți face treaba foarte bine și vei câștiga timp pentru alte activități.


4. Robot de tuns iarba alegere foarte bună: Robot de tuns iarba Gardena Sileno Life 750

Robot de tuns iarba Gardena Sileno Life 750
Robot de tuns iarba Gardena Sileno Life 750

Robotul de tuns iarba Gardena Sileno Life 750 este o alegere foarte bună pentru tine dacă ai un gazon cu suprafața până în 750 mp cu inclinație de până la 35% (19 grade). Robotul are o lățime de tăiere de 22 cm, iar înălțimea de tăiere este între 20-50 mm.

Gardena Sileno Life

Datorită tracțiunii puternice a roților din spate robotul este capabil să facă față terenului denivelat și a pantelor. Trebuie instalat un cablu pentru delimitarea zonei de lucru a robotului. Mașina tunde firele de iarbă fin, iar ce rezultă din tăiere va deservi ca îngrășământ natural pentru gazon. Va funcționa perfect indiferent de condițiile meteo de ploaie.


5. Cel mai bun robot de tuns iarba de buget: Robot de tuns iarba Einhell Freelexo Kit 600

Robot de tuns iarba Einhell Freelexo Kit 600
Robot de tuns iarba Einhell Freelexo Kit 600

Robotul de tuns iarba Einhell Freelexo Kit 600 este cel mai potrivit pentru tine dacă ai un buget limitat pentru achiziția unei mașini robotizate de tuns gazonul. Einhell Freelexo Kit 600 este ideal pentru suprafețe de până în 600mp cu pantă de 35% (19 grade). Este o achiziție corectă care te va mulțumi din toate punctele de vedere.

Einhell Freelexo

Robotul are o lățime de tăiere de 18 cm, iar înălțimea de tăiere a firului este între 20-60 mm. Pentru a defini zona de tăiere din grădină trebuie instalat un cablu perimetral; altfel robotul nu se va opri decât dacă va întâlni un obstacol. De asemenea obstacolele trebuie delimitate pentru ca robotul să nu se blocheze. Timpul de funcționare poate fi controlat din aplicație. Funcționează ideal pe suprafețe line și drepte. Nu trebuie să fie pietre, denivelări sau orice altceva pe suprafața de lucru pentru că se va bloca.


6. Cel mai bun și ieftin robot de tuns iarba: Robot de tuns iarba Breckner RM24A-10

Robot de tuns iarba Breckner RM24A-10
Robot de tuns iarba Breckner RM24A-10

Robotul de tuns iarba Breckner RM24A-10 este cea mai bună mașină robotizată de tuns gazonul dintre cele mai ieftine. Suprafața gazonului pe care o poate cosi este de până la 1000mp cu unghiul de înclinare maxim 57% (30 grade). Robotul are o lățime de tăiere de 24 cm, iar înălțimea de tăiere este între 25-65 mm. Funcționează într-un interval de aproximativ 60-90 minute și acumulatorul se încarcă în 2h. Tunde gazonul foarte bine și într-un timp destul de scurt, iar din punct de vedere al întreținerii este ușor de curățat. Este o alegere de buget care nu te va dezamăgi niciun pic.


Vezi și articolul: TOP cele mai bune aspiratoare robot

Vezi și articolul: TOP 5 cei mai buni roboți pentru curățat piscina

Vezi și articolul: TOP 7 cele mai bune purificatoare de aer

Engage!

Ovidiu

Blogger part-time pasionat de gadgeturi și tot ce înseamnă progresul tehnologic. Am experiență profesională de peste 10 ani în vânzări și studii de advertising, iar de aceea consider că am devenit un bun cumpărător. Aleg cu atenție produsele pe care le cumpăr în baza testelor efectuate și a recenziilor. Apoi împărtășesc cu tine concluziile, astfel încât și tu să poți face o achiziție corectă în baza nevoilor pe care le ai.

View all posts by Ovidiu →