TOP 7 cele mai bune console gaming portabile în 2023

TOP cele mai bune console portabile

Care este cea mai bună consolă de gaming portabilă pentru jocuri video în 2023? Află din articolul TOP 7 cele mai bune console portabile de jocuri video.

Consolele portabile de jocuri sunt dispozitive excelente pentru a alunga plictiseala oriunde și oricând. Aceste gadgeturi compacte au dimensiuni relativ mici și pot fi transportate cu mare ușurință în buzunar, în geantă sau în ghiozdan. Consolele portabile sunt gadgeturi performante cu specificații de hardware de calitate, special concepute pentru a te distra cu jocurile preferate. Aceste dispozitive îți oferă o experiență de gaming excelentă atunci când ești în deplasare.

Consolele portabile sunt populare printre pasionații de gaming deoarece oferă o modalitate convenabilă de a satisface nevoia de jocuri video când ești în deplasare. Consolele portabile de calitate sunt versatile astfel încât le poți conecta la un televizor și să te bucuri de jocurile preferate pe un ecran mare, ori poți să le conectezi în rețea pentru a te juca cu prietenii în modul colaborativ sau competitiv.

TOP 7 cele mai bune console de gaming portabile în 2023

Opțiunile de console portabile sunt relativ diverse și la calități variabile. Ai posibilitatea de a alege de la o consolă performantă pe care să rulezi cele mai noi jocuri, până la console ieftine pe care poți rula jocuri retro. Consolele portabile sunt excelente pentru casual gaming și sunt o alegere foarte bună ca să-ți faci un moft personal sau pentru copii. Alege dispozitivul pentru jocuri video care se potrivește cel mai bine nevoilor tale din articolul TOP 6 cele mai bune console gaming portabile în 2023.

1. Cea mai bună consolă portabilă de gaming în general: Consolă portabilă Asus ROG Ally

Consolă portabilă Asus ROG Ally
Consolă portabilă Asus ROG Ally

Consola portabilă ASUS ROG Ally este cea mai bună alegere pe care o poți face în general. Este o consolă de gaming portabilă puternică cu performanțe excelente. Consola portabilă are un ecran tactil cu diagonală de 7 inchi, rată de refresh de 120 Hz și o rezoluție full HD. Oferă o experiență extraordinară pe partea de gaming și este o alegere de calitate. Consola este compatibilă cu multiple platforme de gaming pentru a te putea bucura de jocurile preferate sau poți alege din galeria de jocuri predefinită.

Consola portabilă ASUS are o configurație de top cu specificații de ultimă generație. Are un mode de utilizare ergonomic și se simte excelent când o ții în mâini. Funcționează impecabil în orice joc și se mișcă exemplar. Are un handling bun și are un design modern atractiv. Luminile RGB sunt o funcție extra care nu putea lipsi din tematica de gaming. Tastele au un răspuns fără reproș, iar toată sesiunea de gaming este impecabilă. Este o alegere de top care te va încânta pe deplin și îți va satisface toate nevoile pe partea de gaming.


2. Consolă portabilă de gaming alegere foarte bună: Consolă portabilă Nintendo Switch

Consolă portabilă Nintendo Switch
Consolă portabilă Nintendo Switch

Consola portabilă Nintendo Switch este o alegere foarte bună pentru experiența de gaming mobilă. Este o consolă de jocuri foarte versatilă care poate fi folosită în multiple moduri. Varianta handheld este cea mai evidentă variantă de utilizare și te poți juca pe această consolă oricând și oriunde dorești. Controlerele de pe margine sunt detașabile de ecran și astfel ai posibilitatea de a te juca în doi în mod cooperativ sau competitiv pentru a maximiza distracția. Totodată consola Nintendo Switch o poți conecta la un televizor astfel încât să te delectezi cu jocurile preferate pe un ecran imens.

Consola portabilă Nintendo Switch stă foarte bine pe partea de hardware cu un procesor NVIDIA Tegra rapid, un display cu diagonală 6,2 inchi și rezoluție 1280 x 720 pixeli, iar spațiul de stocare are o capacitate de 32 GB. Grafica este excelentă, se mișcă foarte bine și este ușor de folosit. Bateria are o autonomie de până la 6-7 ore în funcție de nivelul de luminozitatea la care îl folosești. Este o consolă portabilă foarte distractivă și interactivă care este pe placul adulților și copiilor. Este o consolă de calitate și performantă care oferă o experiență de utilizare extraordinară. Consola portabilă Nintendo Switch este o alegere foarte bună pe care o poți face și cu siguranță se va ridica la așteptările tale.


3. Consolă portabilă variantă bună: Consolă portabilă Valve Steam Deck

Consolă portabilă Valve Steam Deck
Consolă portabilă Valve Steam Deck

Consola portabilă Valve Steam Deck este o variantă bună din punct de vedere al performanțelor și al opțiunilor de jocuri. Consola Valve Steam Deck funcționează cu un cont de Steam și ai la dispoziție o multitudine de jocuri din platformă. Este o consolă portabilă foarte performantă din punct de vedere al specificațiilor. Totodată este foarte versatilă și o poți conecta la televizor sau la o multitudine de controlere sau dispozitive. Steam Deck este o consolă portabilă premium care nu este deloc ieftină, însă cu siguranță dacă te pasionează gamingul nu există preț pentru a satisface această plăcere.

Consola portabilă Valve Steam Deck are o configurație de top. Are un procesor Zen 2 cu 4 nuclee și o frecvență de până la 3,5 GHz, memorie RAM de 16 GB, un spațiu de stocare internă cu o capacitate de 512 GB și un display de 7 inchi cu rată de refresh de 60 Hz și o rezoluți de 1280 x 800 pixeli. Este o consolă portabilă la superlativ care se mișcă excelent, are o grafică extraordinară și se prezintă cu un design ergonomic. Steam Deck îți oferă o experiență de utilizare excelentă și este o alegere foarte bună dacă te pasionează gamingul. Iar dacă ai un buget generos care să nu te afecteze la achiziția acestei console portabile, cu siguranță te vei bucura pe deplin de calitate și performanță.


4. Consolă portabilă alternativă foarte bună: Consolă portabilă Anbernic RG552

Consolă portabilă Anbernic RG552
Consolă portabilă Anbernic RG552

Consola portabilă Anbernic RG552 este o alternativă foarte bună de luat în calcul. Este o consolă portabilă performantă din punct de vedere al specificațiilor și are niște caracteristici speciale. Consola portabilă Anbernic RG552 are un ecran cu diagonală de 5,36 inchi și rezoluție 1920 x 1152 pixeli, un procesor cu frecvență de până la 1.8 Ghz, memorie RAM de 4 GB și poate rula pe două sisteme de operare Android și Linux.

Consola portabilă Anbernic RG552 îți oferă o multitudine de opțiuni de jocuri pentru a te delecta în modul handheld, dar ai posibilitatea de a conecta consola la TV prin cablu HDMI. Este un emulator excelent pentru jocuri retro pe care le cunoști de pe consolele vechi, dar te poți juca inclusiv Fornite, League of Legends sau World of Warcraft. Totodată te poți conecta în rețea să poți juca la dublu. Bateria are o capacitate de 3200mAh și o autonomie de până la 6 ore.


5. Consola portabilă cu cel mai bun raport calitate-preț: Consolă portabilă Nintendo Switch Lite

Consolă portabilă Nintendo Switch Lite
Consolă portabilă Nintendo Switch Lite

Consola portabilă Nintendo Switch Lite este o alegere inteligentă deoarece beneficiezi de cel mai bun raport calitate-preț. Nintendo Switch Lite este o consolă portabilă care poate fi folosită doar în modul handheld și nu ai posibilitatea de a o conecta la un televizor. Este o consolă ideală pentru portabilitate și pentru faptul că o poți lua cu tine oriunde astfel încât să ai la îndemână un dispozitiv excelent pentru alungarea plictiselii. Este foarte interesantă deoarece poți conecta până la 8 console Nintendo pentru a te juca împreună cu prietenii tăi jocuri multiplayer în mod cooperant sau competitiv, local sau online la distanță.

Consola portabilă Nintendo Switch Lite are un design plăcut, este compactă, are controlere incorporate și este foarte ușoară. Consola are un display cu diagonală 5.5 inchi cu rezoluție 1280 x 720 pixeli, un procesor NVIDIA Tegra performant și un spațiu de stocare internă cu o capacitate de 32 GB. Per total este o consolă excelentă din punct de vedere al performanțelor și al bugetului. Se potrivește perfect pentru copii, dar se pot bucura de această consolă inclusiv adulții. Este o consolă foarte bună care te va distra oriunde și oricând deoarece o poți avea mereu la îndemână.


6. Consolă portabilă de buget: Consolă portabilă X7S

Consolă portabilă Syntra X12
Consolă portabilă Syntra X12

Consola portabilă X7S este o variantă de buget pe care te poți juca doar jocuri retro/vechi. Are 3000 de jocuri instalate și te poți bucura de jocuri precum Mario, Bomberman, Street Fighter sau Alladin. Este o consolă portabilă pentru nostalgici, ori pentru copiii care doresc să descopere jocuri vechi. Are un display de 3,5 inchi și o memorie internă de 32 GB expandabilă cu un card de memorie. Nu trebuie să te aștepți la o calitate extraordinară, deoarece este o consolă portabilă ieftină dar cu care îți poți satisface un moft.


7. Consolă portabilă ieftină și bună: Consolă portabilă Serioux

Consolă portabilă Serioux
Consolă portabilă Serioux

Consola portabilă Serioux este o variantă ieftină de gaming și este ideală în special pentru copii. Are incluse 200 de jocuri 16-bit care sunt perfecte pentru a-ți ține copilul ocupat la drum lung, dar cu siguranță pot ține captivați și pe adulți. Are un ecran de 2,7 inchi și este disponibilă în culorile albastru sau mov. Este o consolă ieftină de la care nu poți să ai pretenții foarte exigente, dar își face treaba bine pentru un preț mic.


Vezi și articolul: TOP 5 cele mai bune console de jocuri video

Vezi și articolul: TOP 5 cele mai bune telefoane de gaming

Vezi și articolul: TOP 11 cele mai bune laptopuri de gaming

Vezi și articolul: TOP 6 cei mai buni ochelari VR

Engage!

Ovidiu

Blogger part-time pasionat de gadgeturi și tot ce înseamnă progresul tehnologic. Am experiență profesională de peste 10 ani în vânzări și studii de advertising, iar de aceea consider că am devenit un bun cumpărător. Aleg cu atenție produsele pe care le cumpăr în baza testelor efectuate și a recenziilor. Apoi împărtășesc cu tine concluziile, astfel încât și tu să poți face o achiziție corectă în baza nevoilor pe care le ai.

View all posts by Ovidiu →