TOP 6 cele mai bune telefoane cu ecran pliabil în 2024

TOP cele mai bune telefoane cu ecran pliabil

TOP 6 cele mai bune telefoane mobile cu ecran pliabil din România în 2024. Păreri și recenzii cele mai noi telefoane pliabile cu ecran care se îndoaie.

Telefoanele pliabile sunt gadgeturi impresionante și sunt extraordinare deoarece sunt modele de telefon desprinse ca din viitor. Sunt niște telefoane foarte versatile datorită multiplelor posibilități de a le utiliza. Aceste gadgeturi sunt excelente pentru mediul business datorită productivității, iar pentru entertainment și gaming sunt ideale.

Telefoanele pliabile de tip fold sunt cele mai râvnite în acest sens pentru beneficiile pe care le oferă. Ai parte de un ecran imens pe care poți să lucrezi, să te uiți la filme sau să te joci. Ecranul de pe spate îl poți folosi pentru a scrola pe social media sau doar pentru notificări. Telefoanele pliabile de tip flip au marele avantaj că sunt compacte în modul pliat. Ecranul principal este similar cu al unui smartphone obișnuit, iar când pliezi telefonul încape în orice buzunar mic, iar în geantă nu ocupă prea mult loc.

Aceste modele de telefon desprinse ca din viitor sunt gadgeturi actuale pe care le poți cumpăra.

Telefoanele pliabile folosesc o tehnologie scumpă pentru a dezvolta un ecran rezistent la multiple îndoiri, întrucât s-au investit ani mulți în cercetare și bineînțeles s-au investit foarte mulți bani. De aceea, dacă vrei să te orientezi să-ți cumperi un telefon pliabil trebuie să știi că telefoanele cu ecran pliabil nu sunt ieftine. Prețul unui telefon cu ecran pliabil poate ajunge până la 2000 Euro. În 2024 telefoanele pliabile chiar și la a cincea generație și cu siguranță vor fi la mare căutare în anii ce urmează. Avansul tehnologic își face prezența și telefoanele cu ecran care se îndoaie au devenit din ce în ce mai bune și mai performante. În acest moment ecranele pliabile au o tehnologie îmbunătățită și au o durată de viață îndelungată.

TOP 6 cele mai bune telefoane mobile cu ecran pliabil în 2024:

Oferta de telefoane pliabile devine ușor ușor cât mai generoasă și este din ce în ce mai populată cu astfel de gadgeturi. Sunt câteva branduri prezente în România cu modelele lor de telefoane pliabile și chiar ai ce să alegi în momentul de față din oferta de pe piață. Ai parte de telefoane fold sau flip de calitate și performante. Alege telefonul pliabil care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale, care este pe gustul tău și cel mai important, pe cel care se încadrează perfect în bugetul tău.

1. Cel mai bun telefon cu ecran pliabil în general: Telefon mobil Samsung Galaxy Z Fold 5

Telefon mobil Samsung Galaxy Z Fold 5
Telefon mobil Samsung Galaxy Z Fold 5

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 5 este cea mai bună descoperire în ceea ce privește experiența utilizării unui telefon. Galaxy Z Fold este la a cincea generaţie de telefoane pliabile și este îmbunătățit și perfecționat. Este un gadget excelent de versatil care este puternic, captivant și extrem de util. Are un design foarte elegant care iese în evidență în orice context și are o construcție deosebită. Z Fold 5 este probabil cel mai bun telefon Samsung.

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 5 este cea mai bună descoperire în ceea ce privește experiența utilizării unui telefon.

Telefonul Galaxy Z Fold 5 este foarte bun din punct de vedere al productivității și nu numai. Samsung facilitează creativitatea și prin tool-urile sale. Toate aplicațiile pentru redare sau editare video și foto sunt mult mai uşor de utilizat. Navigarea pe paginile de internet sau verificarea emailurilor devin experiențe mai user-friendly și îți dau o alură de business. Este un telefon ideal și pentru gaming astfel încât să te poți juca Fortnite și PUBG fără probleme datorită ratei de refresh de 120Hz și a diagonalei ecranului principal de 7,6 inch. Când dorești să folosești telefonul doar pentru social media poți să folosești ecranul frontal de 6.2 inch care este mai mult decât suficient pentru verificarea notificărilor.

Galaxy Z Fold 5 are carcasa din aliaj de aluminiu ceea ce îl face să fie mai rezistent la șocuri, iar ecranele și camerele sunt acoperite cu sticlă Gorilla Glass Victus 2. De asemenea, Z Fold 5 este waterproof și rezistent la praf IPX8 astfel încât să nu ai griji dacă scapi apă pe el. Camerele foto sunt extrem de performante. Ai parte de 3 camere principale cu rezoluție de până la 50 MP Wide cu filmare până la 8K și camere de selfie de 10, respectiv 4 MP.

Specificații Samsung Galaxy Z Fold 5:

 • Display principal: Dynamic AMOLED, 120Hz, 7,6 inch, rezoluție 2176 x 1812 pixeli;
 • Display 2: Dynamic AMOLED 2X, 120Hz, 6.2 inch, rezoluție 904 x 2316 pixeli;
 • Procesor: Snapdragon 8 Gen 2 , octa core, 3.36 GHz;
 • Memorie RAM: 12 GB;
 • Stocare: 256 și 512 GB;
 • Camera: 3 camere principale, până la 50 MP;
 • Camera selfie: 10 MP + o cameră de 4 MP ascunsă sub ecranul principal;
 • Baterie: Li-Po 4400 mAh, fast charging.

2. Telefon cu ecran pliabil alegere excelentă: Telefon mobil Huawei Mate X3

Telefon mobil Huawei Mate X3
Telefon mobil Huawei Mate X3

Telefonul mobil Huawei Mate X3 are ecranul pliabil tip fold, care se deschide precum o carte. Este cel mai performant telefon pliabil de la Huawei de până acum. În modul compact folosești practic doar o parte din totalul ecranului. La prima vedere pare că ecranul fiind pe exterior va fi vulnerabil la loviri, însă acesta este mai rigid și mai solid. Ecranul este rezistent la multiple îndoiri. Ecranul de 7,85 inchi este unul perfect pentru productivitate și pentru redare video. Sistemul de operare este EMUI și ai la dispoziție magazinul Huawei Store pentru descărcat aplicații.

Huawei Mate X3 este la a treia generație și unul dintre cele mai bune telefoane Huawei. Acesta a primit câteva îmbunătățiri din punct de vedere al designului. Are un aspect elegant și oferă o experiență de utilizare incredibilă. Ecranul a primit îmbunătățiri pe partea de rezistență astfel încât să suporte multiple îndoiri și are protecție la socuri și apă. Are un procesor mai puternic și o cameră mai performantă față de modelele anterioare. Este o alegere de top care te va impresiona pe deplin.

Specificații Huawei Mate X3:

 • Display principal: OLED, diagonala 7,85 inch, rezoluție 2496 x 2224 pixeli;
 • Display faţă: OLED, diagonala 6,4 inch, 2504 x 1080 pixeli;
 • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 , Octa-core, 3,2 GHz;
 • Memorie RAM: 12 GB;
 • Stocare: 512 GB;
 • Camera: 50 MP, filmare 4K;
 • Camera selfie: 8 Mpx;
 • Baterie: Li-Po 4800 mAh, încărcare rapidă 66W.

3. Telefonul pliabil cu cel mai bun raport calitate-preț: Telefon mobil Samsung Galaxy Z Flip 5

Telefon mobil Samsung Galaxy Z Flip 5
Telefon mobil Samsung Galaxy Z Flip 5

Telefonul mobil Samsung Galaxy Z Flip 5 are ecranul pliabil tip clapeta sau scoică. Galaxy Z Flip 5 are un raport calitate-preț foarte bun și este un telefon pliabil performant cu un preț accesibil. Designul telefonului targetează publicul tânăr și poate fi preferat mai degrabă de femei, însă nu este neapărat exclusiv. Este un telefon compact când este pliat și poate fi depozitat cu ușurință în buzunar sau geantă. Se simte bine în mână, are un design elegant și este perfect pentru portabilitate.

Designul telefonului Samsung Galaxy Z Flip 5 targetează publicul tânăr și poate fi preferat mai degrabă de femei, însă nu este neapărat exclusiv.

Telefonul Samsung Galaxy Z Flip 5 este la a cincea generaţie și acest model are mici îmbunătățiri tehnologice faţă de modelele anterioare. Are o balama mai rezistentă, un ecran durabil care se pliază excelent, folosește cele mai noi tehnologii de hardware și este rezistent la apă. Ecranul principal are 6,7 inchi și este extrem de versatil pentru apeluri video sau selfie, iar pe ecranul frontal de 3,4 inchi poți verifica notificările fără să deschizi telefonul. Este un telefon pliabil extrem de elegant care îți oferă o experiență de utilizare excelentă.

Specificații Samsung Galaxy Z Flip 5:

 • Display: Dynamic AMOLED, 120Hz, 6,7 inch, rezoluție 1080 x 2640 pixeli;
 • Display 2: Super AMOLED, 3,4 inch;
 • Procesor: Snapdragon 8 Gen 2, octa-core 3.36 GHz;
 • Memorie RAM: 8 GB;
 • Stocare: 256 și 512 GB;
 • Camera: 12 MP, filmare 4K;
 • Camera Selfie: 10 MP, filmare 4K;
 • Baterie: Li-Po 3700 mAh, încărcare wireless.

4. Cel mai ieftin telefon cu ecran pliabil: Telefon mobil Huawei P50 Pocket

Telefon mobil Huawei P50 Pocket
Telefon mobil Huawei P50 Pocket

Telefonul mobil Huawei P50 Pocket este un smartphone cu ecran pliabil care promite multe. Este un telefon pliabil tip flip cu un preț foarte bun și este printre cele mai ieftine din această categorie. Deși la prima vedere este un P50 Pro cu ecran care se îndoaie, P50 Pocket are un ecran sensibil mai mare. În rest are cam aceleași specificații ca la un P50 Pro. Dar designul este unul inovator. Balamaua care permite plierea ecranului este una întărită și promite o rezistență sporită când vine vorba de multiple îndoiri. Este atât de interesantă inovația plierii ecranului, încât aș putea face asta toată ziua fără să mă plictisesc.

Huawei P50 Pocket este un telefon pe care mulți îl numesc bijuterie, însă eu îl văd mai mult ca pe o jucărie. Designul compact face ca să ocupe foarte puțin spațiu în buzunar sau în geantă. Chiar dacă este o plăcere să-l deschizi de fiecare dată când vrei să verifici alertele, în modul pliat ai un ecran mic de 1 inch pe care poți verifica notificările. Sistemul de operare este EMUI, dezvoltat special de Huawei pentru telefoanele lor. Comparativ cu Z Flip 4 este aproximativ similar, iar alegerea finală ține doar de gusturile tale.

Specificații Huawei P50 Pocket:

 • Display: OLED, diagonală 6,9 inch, rezoluție 2790 x 1188 pixeli, rata de refresh până la 120 Hz;
 • Display 2: OLED , 1,04 inch, rezoluţie 340 x 340 pixeli;
 • Procesor: Qualcomm Snapdragon 888, octa-core 2,84 GHz;
 • Memorie RAM: 8 GB;
 • Stocare: 256 GB;
 • Camera: 48 MP wide, filmare 4K;
 • Camera Selfie: 10,7 MP, filmare HD;
 • Baterie: Li-Po 4000 mAh.

5. Telefon cu ecran pliabil alegere foarte bună: Telefon mobil Motorola Moto RAZR 2022

Telefon mobil Motorola Moto RAZR 2022
Telefon mobil Motorola Moto RAZR 2022

Telefonul mobil Motorola RAZR 2022 are o alegere foarte bine dintre variantele flip. Are ecranul pliabil de la jumătate și astfel devine mai compact pentru a încăpea cu uşurinţă în buzunar. Este un telefon pliabil foarte performant care folosește doar componente hardware de calitate. Are un design modern și elegant care va impresiona pe toată lumea din jur. Telefonul are un ecran principal de 6,7 inchi pentru utilizare normală și un ecran secundar de 2,7 inchi pentru verificarea notificărilor. Camera principală și cea pentru selfie au fiecare 50, respectiv 32 MP pentru poze perfecte.

Modelul RAZR este unul iconic pentru Motorola; 15 ani mai târziu Motorola scoate din nou acest design pe un telefon smart.

Motorola RAZR 2022 este la a treia generaţie de smartphone cu ecran pliabil. Modelul RAZR este unul iconic pentru Motorola de pe vremea când nu existau ecrane cu touchscreen și era doar un telefon cu clapetă. 15 ani mai târziu Motorola scoate din nou acest design pe un telefon smart și este cel mai bun telefon Motorola. Este un telefon excelent din punct de vedere al performanțelor, are un design foarte plăcut și este un concurent foarte bun pentru celelalte modele din același segment.

Specificaţii Motorola Moto RAZR 2022:

 • Display: OLED, diagonală 6,7 inchi, rezoluție 2400 x 1080 pixeli;
 • Display 2: OLED , 2,7 inch, rezoluție 573 x 800 pixeli;
 • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 , octa-core 3,2 GHz;
 • Memorie RAM: 8 GB;
 • Stocare: 256 GB;
 • Camera: 50 MP, filmare 4K;
 • Camera Selfie: 32 MP, filmare HD;
 • Baterie: Li-Po 3500 mAh.

6. Telefon cu ecran pliabil alternativă bună: Telefon mobil Oppo Find N2 Flip

Telefon mobil Oppo Find N2 Flip
Telefon mobil Oppo Find N2 Flip

Telefonul mobil Oppo Find N2 Flip este o variantă foarte bună de luat în calcul datorită calității și al performanțelor. Este un telefon pliabil cu un design foarte plăcut și are cele mai bune specificații pentru a rula impecabil. Telefonul este din categoria premium cu un ecran pliabil de tip flip care arată bine și se mișcă excelent. Ecranul principal este AMOLED și are o dimensiune de 6,8 inchi cu rată de refresh de 120 Hz. Ecranul secundar are 3,26 inchi și este suficient de mare pentru a vedea notificările fără a deschide telefonul.

Telefonul mobil Oppo Find N2 Flip este echipat cu componente hardware de top care concurează cot la cot cu celelalte modele din aceeași gamă. Are un procesor rapid de 3,2 GHz, memorie RAM de 8 GB și spațiu de stocare de 256 GB. Are 2 camere principale de 8 și 50 MP cu filmare 4k, iar camera pentru selfie are 32 MP. Balamaua este rezistentă și Oppo promite o durată de viață chiar și la 400.000 de plieri. Este unul dintre cele mai bune telefoane Oppo și un telefon pliabil foarte peformant.

Telefonul pliabil Oppo are un design compact și este excelent pentru că nu ocupă foarte mult spațiu în buzunar sau în geantă. Ecranul principal este suficient de generos și este perfect inclusiv pentru jocuri sau pentru vizionarea de clipuri video. Bateria ține o zi chiar și cu o utilizare mai intensă. Pozele ies destul de decente și poți să faci fotografii frumoase pentru social media, inclusiv pe modul de selfie. Telefonul se simte foarte bine în mână și îți oferă o senzație plăcută. Merge brici și nu ai ce să-i reproșezi. Este o alternativă foarte bună dintre variantele flip și vei face o investiție care merită din plin.

Specificații Oppo Find N2 Flip:

 • Display principal: diagonală 6,8 inch, AMOLED, rezoluţie 2520 x 1080 pixeli;
 • Display folded: 3,26 inch, AMOLED;
 • Procesor: MediaTek Dimensity 9000+ , Octa-core 3,2 GHz;
 • Memorie RAM: 8 GB;
 • Stocare: 256 GB;
 • Camera principală: 50 MP wide, 8 MP ultrawide, filmare 4K;
 • Camera Selfie: 32 MP;
 • Baterie: Li-Po 4300 mAh, încarcare rapidă 44 W.

Vezi și articolul: TOP cele mai bune telefoane mobile

Vezi și articolul: TOP cele mai bune telefoane mid-range


Telefoanele mobile cu ecran pliabil sunt destul de noi pe piață. Primul telefon mobil cu ecran pliabil a fost lansat în 2018 de compania Royole din China și au comercializat modelul Royole Flexpai. În anul 2019 Samsung, Xiaomi și Huawei au lansat fiecare pe rând câte un model de telefon cu ecran care se îndoaie. Marii producători nu au făcut foarte mult marketing pentru primele modele de telefoane pliabile. Întrucât era o tehnologie nouă, ecranele nu erau cele mai rezistente după multiple îndoiri. Ulterior ceilalți producători au venit fiecare în parte cu modelul lor de telefon pliabil și ușor ușor piața de astfel de gadgeturi se populează frumos.

Vezi și articolul: TOP cele mai bune telefoane de gaming

Vezi și articolul: TOP cele mai bune telefoane ieftine

Telefoanele mobile cu ecran pliabil sunt de două feluri: FOLD sau FLIP

Telefoanele mobile cu ecran pliabil tip fold sau foldabil (foldable). Cei de la Samsung au popularizat denumirea Fold. Telefoanele fold au un ecran normal ca la un smartphone obișnuit în modul compact, dar acestea se deschid precum o carte și se desfac într-un al doilea ecran care este aproape dublu. Practic este un gadget 2 în 1 pentru că îl folosești după cum dorești. Îl utilizezi ca pe un telefon normal pentru întrebuințările obișnuite precum social media sau dacă vrei să suni pe cineva. Dacă dorești să vizionezi un clip sau să te joci pe telefon, atunci îl deschizi și beneficiezi de un ecran mult mai mare. Ecranul principal se apropie la mărime cu cel al unei tablete și este ideal pentru mediul business sau pentru editare foto-video.

Telefoanele mobile cu ecran pliabil tip flip, clapetă sau scoică. Telefoanele flip sunt ca un smartphone normal și ecranul lor se îndoaie de la jumătate. Avantajul practic este că astfel este mai compact pentru a încăpea mai ușor în buzunar sau pentru a ocupa mai puțin loc în geantă. Telefoanele flip sunt pe principiul telefoanelor cu clapetă, de aici și denumirea de scoică. Dacă telefon este pliat și nu vrei să îl deschizi, poți verifica notificările de pe ecranul de pe spate. Ecranul al doilea are dimensiuni mici, aproximativ cât un sfert sau o treime din telefon.

Așteptăm cu interes și de la Apple un smartphone cu ecran pliabil. De la ei au apărut doar niște declarații că prin 2023 vor lansa și ei un model. Pe net au apărut niște așa-zise leak-uri, dar cel mai probabil erau niște randări de la fanii Apple. Când va veni, trebuie neapărat sa fie TOP, pentru că a pierdut startul și nu își permite locul 2.

Mă bucur că sunt contemporan cu astfel de inovații în tehnologia gadgeturilor. Mai ales pentru că le poți cumpăra și să trăiești cu adevărat experiențele inspirate din filmele SF. Dacă acum 5-10 ani nici nu ne imaginam că ne vom putea bucura de astfel de gadgeturi, sunt curios cum vor fi cele de peste 5 sau 10 ani.

Vezi și articolul: TOP 7 cele mai bune tablete

Vezi și articolul: TOP cele mai bune laptopuri

Rezumat TOP cele mai bune telefoane mobile cu ecran pliabil
Telefon mobil Samsung Galaxy Z Fold 5
Samsung Galaxy Z Fold 5
Cel mai bun telefon pliabilPreț
Huawei Mate XS 2
Huawei Mate XS 2
Telefon pliabil alegere excelentăPreț
Samsung Galaxy Z Flip 5
Samsung Galaxy Z Flip 5
Cel mai bun raport calitate-prețPreț
Huawei P50 Pocket
Huawei P50 Pocket
Cel mai ieftin telefon pliabilPreț
Motorola Moto RAZR 2022
Motorola Moto RAZR 2022
Alegere foarte bunăPreț
Oppo Find N2 Flip
Oppo Find N2 Flip
Alternativă bunăPreț
Rezumat TOP

Vezi și articolul: TOP cele mai bune smartwatch-uri

Vezi și articolul: TOP Cele mai bune televizoare smart TV

Engage!

Sursa foto și specificații tehnice: eMAG, CEL, evoMAG.

Ovidiu

Blogger part-time pasionat de gadgeturi și tot ce înseamnă progresul tehnologic. Am experiență profesională de peste 10 ani în vânzări și studii de advertising, iar de aceea consider că am devenit un bun cumpărător. Aleg cu atenție produsele pe care le cumpăr în baza testelor efectuate și a recenziilor. Apoi împărtășesc cu tine concluziile, astfel încât și tu să poți face o achiziție corectă în baza nevoilor pe care le ai.

View all posts by Ovidiu →