TOP cele mai bune telefoane cu ecran pliabil

TOP cele mai bune telefoane cu ecran pliabil

TOP 5+1 cele mai bune telefoane mobile cu ecran pliabil din România în 2022. Păreri și recenzii cele mai noi telefoane pliabile cu ecran care se îndoaie.

Telefoanele pliabile sunt gadgeturi actuale pe care le poți cumpăra și sunt extraordinare deoarece sunt modele de telefon desprinse ca din viitor. Sunt niște telefoane foarte versatile datorită multiplelor posibilități de a utiliza aceste gadgeturi și cu siguranță vor fi la mare căutare în anii ce urmează. În 2022 telefoanele pliabile au ajuns la a treia sau chiar la a patra generație și au devenit din ce în ce mai bune și mai performante. În acest moment ecranele pliabile au o tehnologie îmbunătățită și au o durată de viață îndelungată.

Aceste modele de telefon desprinse ca din viitor sunt gadgeturi actuale pe care le poți cumpăra.

Telefoanele pliabile folosesc o tehnologie scumpă pentru a dezvolta un ecran rezistent la multiple îndoiri, întrucât s-au investit ani mulți în cercetare și bineînțeles s-au investit foarte mulți bani. De aceea, dacă vrei să te orientezi să-ți cumperi un telefon pliabil trebuie să știi că telefoanele cu ecran pliabil nu sunt ieftine. Prețul unui telefon cu ecran pliabil poate ajunge și la 2000 Euro.

TOP 5+1 cele mai bune telefoane mobile cu ecran pliabil în 2022:

Deși oferta de telefoane pliabile nu este foarte generoasă, am așezat într-un clasament cele mai bune telefoane pliabile. Sunt câteva branduri prezente în România cu modelele lor de telefoane pliabile și le așteptăm cu interes pe cele care au fost lansate la nivel global și nu au ajuns încă la noi.

1. Cel mai bun telefon cu ecran pliabil în general: Telefon mobil Samsung Galaxy Z Fold 4

Telefon mobil Samsung Galaxy Z Fold 4
Telefon mobil Samsung Galaxy Z Fold 4

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 4 este cea mai bună descoperire în ceea ce privește experiența utilizării unui telefon. Galaxy Z Fold este la a patra generaţie de telefoane pliabile și este îmbunătățit și perfecționat. Este un gadget excelent de versatil care este puternic, captivant și extrem de util. Are un design foarte elegant care iese în evidență în orice context și are o construcție deosebită. Z Fold 4 este probabil cel mai bun telefon Samsung.

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 4 este cea mai bună descoperire în ceea ce privește experiența utilizării unui telefon.

Telefonul Galaxy Z Fold 4 este foarte bun din punct de vedere al productivității și nu numai. Samsung facilitează creativitatea și prin tool-urile sale. Toate aplicațiile pentru redare sau editare video și foto sunt mult mai uşor de utilizat. Navigarea pe paginile de internet sau verificarea emailurilor devin experiențe mai user-friendly și îți dau o alură de business. Este un telefon ideal și pentru gaming astfel încât să te poți juca Fortnite și PUBG fără probleme datorită ratei de refresh de 120Hz și a diagonalei ecranului principal de 7,6 inch. Când dorești să folosești telefonul doar pentru social media poți să folosești ecranul frontal de 6.2 inch care este mai mult decât suficient pentru verificarea notificărilor.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Galaxy Z Fold 4 are carcasa din aliaj de aluminiu ceea ce îl face să fie mai rezistent la șocuri, iar ecranul exterior și camerele sunt acoperite cu Gorilla Glass. De asemenea, Z Fold 4 este waterproof și rezistent la praf IPX8 astfel încât să nu ai griji dacă scapi apă pe el. Camerele foto sunt extrem de performante. Ai parte de 3 camere principale cu rezoluție de până la 50 MP cu filmare până la 8K și camere de selfie de 10, respectiv 4 MP.

Specificații Samsung Galaxy Z Fold 4:

 • Display principal: Dynamic AMOLED, 120Hz, 7,6 inch, rezoluție 2176 x 1812 pixeli;
 • Display 2: Dynamic AMOLED 2X, 120Hz, 6.2 inch, rezoluție 904 x 2316 pixeli;
 • Procesor: Snapdragon 8 Gen 1 , octa core, 3.2 GHz;
 • Memorie RAM: 12 GB;
 • Stocare: 256 și 512 GB;
 • Camera: 3 camere principale, până la 50 MP;
 • Camera selfie: 10 MP + o cameră de 4 MP ascunsă sub ecranul principal;
 • Baterie: Li-Po 4400 mAh, fast charging.

2. Telefon cu ecran pliabil alegere excelentă: Telefon mobil Huawei Mate XS 2

Telefon mobil Huawei Mate XS 2
Telefon mobil Huawei Mate XS 2

Telefonul mobil Huawei Mate XS 2 are ecranul pliabil tip fold, care se deschide precum o carte. Este cel mai performant telefon pliabil de la Huawei de până acum. Mate XS 2 este diferit față de Z Fold 4, întrucât ecranul este în exteriorul telefonului atunci când este pliat. În modul compact folosești practic doar o parte din totalul ecranului. La prima vedere pare că ecranul fiind pe exterior va fi vulnerabil la loviri, însă acesta este mai rigid și mai solid. Ecranul este rezistent la multiple îndoiri. Ecranul de 7,8 inchi este unul perfect pentru productivitate și pentru redare video. Sistemul de operare este EMUI și nu are Google Play. Totuși, ai magazinul Huawei Store pentru descărcat aplicații.

Huawei Mate XS 2

Huawei Mate XS 2 este la a doua generație și unul dintre cele mai bune telefoane Huawei. Acesta a primit câteva îmbunătățiri însă nu foarte evidente. Designul superb a fost păstrat și nu sunt schimbări majore față de primul model. Ecranul a fost micșorat un pic de la 8 la 7,8 inchi, dar în continuare rămâne telefonul pliabil cu cel mai mare ecran. Totodată, ecranul a primit îmbunătățiri pe partea de rezistență astfel încât să suporte multiple îndoiri. Are un procesor mai puternic și o cameră mai performantă față de primul model.

Specificații Huawei Mate XS 2:

 • Display: OLED, diagonala 7,8 inch, rezoluție 2200 x 2480 pixeli;
 • Display faţă: OLED, diagonala 6,5 inch, 1176 x 2480 pixeli;
 • Procesor: Qualcomm Snapdragon 888 , Octa-core;
 • Memorie RAM: 8 GB;
 • Stocare: 512 GB;
 • Camera: 50 MP, filmare 4k;
 • Camera selfie: 10.7 Mpx;
 • Baterie: Li-Po 4600 mAh, încărcare rapidă 66W.

3. Telefonul pliabil cu cel mai bun raport calitate/preț: Telefon mobil Samsung Galaxy Z Flip 4

Telefon mobil Samsung Galaxy Z Flip 4
Telefon mobil Samsung Galaxy Z Flip 4

Telefonul mobil Samsung Galaxy Z Flip 4 are ecranul pliabil tip clapeta sau scoică. Galaxy Z Flip 4 are un raport calitate-preț foarte bun și este un telefon pliabil performant cu un preț accesibil. Designul telefonului targetează publicul tânăr și poate fi preferat mai degrabă de femei, însă nu este neapărat exclusiv. Este un telefon compact când este pliat și poate fi depozitat cu ușurință în buzunar sau geantă.

Designul telefonului Samsung Galaxy Z Flip 3 targetează publicul tânăr și poate fi preferat mai degrabă de femei, însă nu este neapărat exclusiv.

Samsung Galaxy Z Flip 4

Telefonul Galaxy Z Flip 4 este la a patra generaţie și acest model are mici îmbunătățiri tehnologice faţă de modelele anterioare. Are o balama mai rezistentă, un ecran durabil care se pliază excelent, folosește cele mai noi tehnologii de hardware și este rezistent la apă. Ecranul principal are 6,7 inchi și este extrem de versatil pentru apeluri video sau selfie, iar pe ecranul frontal de 1,9 inchi poți verifica notificările fără să deschizi telefonul. Este un telefon pliabil extrem de elegant care îți oferă o experiență de utilizare excelentă.

Specificații Samsung Galaxy Z Flip 4:

 • Display: Dynamic AMOLED, 120Hz, 6,7 inch, rezoluție 1080 x 2640 pixeli;
 • Display 2: Super AMOLED, 1,9 inch;
 • Procesor: Snapdragon 8 Gen 1, octa-core 3.1 GHz;
 • Memorie RAM: 8 GB;
 • Stocare: 128 și 256 GB;
 • Camera: 12 MP, filmare 4K;
 • Camera Selfie: 10 MP;
 • Baterie: Li-Po 3700 mAh, încărcare wireless.

4. Cel mai ieftin telefon cu ecran pliabil: Telefon mobil Huawei P50 Pocket

Telefon mobil Huawei P50 Pocket
Telefon mobil Huawei P50 Pocket

Telefonul mobil Huawei P50 Pocket este un smartphone cu ecran pliabil care promite multe. Este un telefon pliabil tip flip cu un preț foarte bun și este printre cele mai ieftine din această categorie. Deși la prima vedere este un P50 Pro cu ecran care se îndoaie, P50 Pocket are un ecran sensibil mai mare. În rest are cam aceleași specificații ca la un P50 Pro. Dar designul este unul inovator. Balamaua care permite plierea ecranului este una întărită și promite o rezistență sporită când vine vorba de multiple îndoiri. Este atât de interesantă inovația plierii ecranului, încât aș putea face asta toată ziua fără să mă plictisesc.

Huawei P50 Pocket

Huawei P50 Pocket este un telefon pe care mulți îl numesc bijuterie, însă eu îl văd mai mult ca pe o jucărie. Designul compact face ca să ocupe foarte puțin spațiu în buzunar sau în geantă. Chiar dacă este o plăcere să-l deschizi de fiecare dată când vrei să verifici alertele, în modul pliat ai un ecran mic de 1 inch pe care poți verifica notificările. Sistemul de operare este EMUI, dezvoltat special de Huawei pentru telefoanele lor. Comparativ cu Z Flip 4 este aproximativ similar, iar alegerea finală ține doar de gusturile tale.

Specificații Huawei P50 Pocket:

 • Display: OLED, diagonală 6,9 inch, rezoluție 2790 x 1188 pixeli, rata de refresh până la 120 Hz;
 • Display 2: OLED , 1,04 inch, rezoluţie 340 x 340 pixeli;
 • Procesor: Qualcomm Snapdragon 888, octa-core 2,84 GHz;
 • Memorie RAM: 8 GB;
 • Stocare: 256 GB;
 • Camera: 48 MP wide, filmare 4K;
 • Camera Selfie: 10,7 MP, filmare HD;
 • Baterie: Li-Po 4000 mAh.

5. Telefon cu ecran pliabil alegere foarte bună: Telefon mobil Motorola Moto RAZR 2022

Telefon mobil Motorola Moto RAZR 2022
Telefon mobil Motorola Moto RAZR 2022

Telefonul mobil Motorola RAZR 2022 are o alegere foarte bine dintre variantele flip. Are ecranul pliabil de la jumătate și astfel devine mai compact pentru a încăpea cu uşurinţă în buzunar. Este un telefon pliabil foarte performant care folosește doar componente hardware de calitate. Are un design modern și elegant care va impresiona pe toată lumea din jur. Telefonul are un ecran principal de 6,7 inchi pentru utilizare normală și un ecran secundar de 2,7 inchi pentru verificarea notificărilor. Camera principală și cea pentru selfie au fiecare 50, respectiv 32 MP pentru poze perfecte.

Modelul RAZR este unul iconic pentru Motorola; 15 ani mai târziu Motorola scoate din nou acest design pe un telefon smart.

Motorola RAZR 2022 este la a treia generaţie de smartphone cu ecran pliabil. Modelul RAZR este unul iconic pentru Motorola de pe vremea când nu existau ecrane cu touchscreen și era doar un telefon cu clapetă. 15 ani mai târziu Motorola scoate din nou acest design pe un telefon smart și este cel mai bun telefon Motorola. Este un telefon excelent din punct de vedere al performanțelor, are un design foarte plăcut și este un concurent foarte bun pentru celelalte modele din același segment.

Specificaţii Motorola Moto RAZR 2022:

 • Display: OLED, diagonală 6,7 inchi, rezoluție 2400 x 1080 pixeli;
 • Display 2: OLED , 2,7 inch, rezoluție 573 x 800 pixeli;
 • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 , octa-core 3,2 GHz;
 • Memorie RAM: 8 GB;
 • Stocare: 256 GB;
 • Camera: 50 MP, filmare 4K;
 • Camera Selfie: 32 MP, filmare HD;
 • Baterie: Li-Po 3500 mAh.

Vezi și articolul: TOP cele mai bune telefoane mobile


6. Alternativa la telefoane mobile cu ecran pliabil: Telefon mobil Microsoft Surface Duo

Microsoft Surface Duo
Microsoft Surface Duo

Microsoft Surface Duo nu este chiar un telefon cu ecran pliabil pentru că are practic două ecrane care sunt unite cu o balama la mijloc. Este un gadget cu design foarte elegant și specificații tehnice decente, însă dacă îl compari cu Z Fold 4 sau Mate XS nu prea îți vine să-l cumperi.

Microsoft Surface Duo

În septembrie 2021 s-a lansat Microsoft Surface Duo 2 dar încă nu a ajuns în România. Acesta are mici îmbunătățiri: diagonala un pic mai mare (8,3 inch), rezoluție mai bună, 8GB RAM față de 6GB, stocare până la 512GB, camera foto mai performantă și baterie mai bună.

Specificații: Microsoft Surface Duo

 • Display: AMOLED, diagonala 8.1 inch, rezoluție 1800 x 2700 pixeli;
 • Display folded: 5,6 inch, AMOLED, 1350 x 1800 pixeli;
 • Procesor: Qualcomm Snapdragon 85, Octa-core 2.84 GHz;
 • Memorie RAM: 6 GB;
 • Stocare: 128 și 256 GB;
 • Camera: 11 MP wide, filmare 4K;
 • Camera Selfie: nu, folosește camera principală;
 • Baterie: Li-Po 3577 mAh, încărcare rapidă.

Vezi și articolul: TOP cele mai bune telefoane mid-range


Telefoanele mobile cu ecran pliabil sunt destul de noi pe piață. Primul telefon mobil cu ecran pliabil a fost lansat în 2018 de compania Royole din China și au comercializat modelul Royole Flexpai. În anul 2019 Samsung, Xiaomi și Huawei au lansat fiecare pe rând câte un model de telefon cu ecran care se îndoaie. Marii producători nu au făcut foarte mult marketing pentru primele modele de telefoane pliabile. Întrucât era o tehnologie nouă, ecranele nu erau cele mai rezistente după multiple îndoiri.

Telefoanele mobile cu ecran pliabil sunt de două feluri: FOLD sau FLIP

Telefoanele mobile cu ecran pliabil tip fold sau foldabil (foldable). Cei de la Samsung au popularizat denumirea Fold. Telefoanele fold au un ecran normal ca la un smartphone obișnuit în modul compact, dar acestea se deschid precum o carte și se desfac într-un al doilea ecran care este aproape dublu. Practic este un gadget 2 în 1 pentru că îl folosești după cum dorești. Îl utilizezi ca pe un telefon normal pentru întrebuințările obișnuite precum social media sau dacă vrei să suni pe cineva. Dacă dorești să vizionezi un clip sau să te joci pe telefon, atunci îl deschizi și beneficiezi de un ecran mult mai mare. Ecranul principal se apropie la mărime cu cel al unei tablete.

Telefoanele mobile cu ecran pliabil tip flip, clapetă sau scoică. Telefoanele flip sunt ca un smartphone normal și ecranul lor se îndoaie de la jumătate. Avantajul practic este că astfel este mai compact pentru a încăpea mai ușor în buzunar sau pentru a ocupa mai puțin loc în geantă. Telefoanele flip sunt pe principiul telefoanelor cu clapetă, de aici și denumirea de scoică. Dacă telefon este pliat și nu vrei să îl deschizi, poți verifica notificările de pe ecranul de pe spate. Ecranul al doilea are dimensiuni mici, aproximativ cât un sfert sau o treime din telefon.

Telefoane cu ecrane pliabile indisponibile în România și concepte:

Telefon mobil cu ecran pliabil Oppo Find N

Oppo Find N
Oppo Find N

Oppo Find N a fost lansat oficial la sfârșitul lui 2021, acest model încă nu a ajuns oficial pe piața din România. Este primul telefon mobil cu ecran pliabil dezvoltat de Oppo după ce au scos un concept cu ecran rulabil. Luând în calcul dimensiunea de 7,1 inchi a ecranului și din specificații, pare competitiv cu modelele deja lansate la noi în țară. Așteptăm când se va matura piața pentru astfel de modele pentru a avea pe ce pune mâna și să-l adaug la topul gadgetize.

Vezi și articolul: TOP 7 cele mai bune tablete

Telefon mobil cu ecran pliabil Honor Magic V

Honor Magic V
Honor Magic V

Honor Magic V este lansat oficial la începutul anului 2022, dar încă nu a ajuns în România. Deși Honor a venit oficial în România, acest model cu ecran de 7,9 inchi nu este încă disponibil. Honor s-a desprins din Huawei și face telefoane competitive pe sistem de operare Android. Mi-ar fi plăcut să văd acest model la noi și să-l pun în topul de mai sus, însă momentan rămâne cu mențiune.

Vezi și articolul: TOP cele mai bune telefoane de gaming

Telefon mobil cu ecran pliabil Xiaomi Mi Mix Fold

Xiaomi Mi Mix Fold
Xiaomi Mi Mix Fold

Telefonul Xiaomi Mi Mix Fold este primul telefon cu ecran pliabil produs de Xiaomi. Acesta a fost lansat în prima parte a anului 2021 și a doborât recorduri de vânzări în China. Acest telefon nu este disponibil în România, dar m-aș bucura să-l văd pe piață pentru că are niște specificații de top: display 8 inch, procesor 2.84 GHz, 16 GB RAM, stocare 512 GB, camera principală de 108MP și camera selfie de 20MP. Totodată Xiaomi este foarte competitiv din punct de vedere al prețului.

Vezi și articolul: TOP cele mai bune laptopuri

Telefon mobil cu ecran pliabil Royole FlexPai 2

Royole FlexPai 2
Royole FlexPai 2

Royole este compania care a lansat primul telefon cu ecran pliabil. Ulterior marii producători de tehnologie au scos câte un model cu ecran pliabil. Royole FlexPai 2 este îmbunătățit față de primul model și este mult mai avantajos ca preţ comparativ cu competitorii direcți. Deși acest model a fost lansat încă din 2020 și este popular în China, acesta încă nu este disponibil pe piața internațională.

Vezi și articolul: TOP cele mai bune telefoane ieftine

Telefon mobil Oppo X 2021 – concept smartphone cu ecran retractabil

Oppo X 2021
Oppo X 2021
OPPO X 2021 Rollable Concept Handset

Oppo X 2021 este cel mai spectaculos telefon mobil produs până acum. Acesta are ecranul retractabil și este un gadget impresionant. Cu o simplă glisare a degetului pe marginea telefonului, ecranul compact de 6,7 inch se mărește ca printr-o magie într-un ecran de 7,4 inch. Sincer, cred că este o revoluție a tehnologiei și abia aștept ca acest telefon cu ecran rulabil să fie disponibil în magazine pentru a-l adăuga în topul telefoanelor pliabile. Cu siguranță va urca pe primul loc, fără nicio discuție.

Telefon mobil TCL – concept smartphone cu ecran retractabil

TCL
TCL

TCL este o companie din China care vinde electronice și sub brandurile BlackBerry sau Alcatel. În 2020 au venit cu conceptul de ecran retractabil, probabil primii care au venit cu acest tip de tehnologie. Tot ce știm în mare despre acest concept este că are un ecran AMOLED flexibil de 6.75 inch care se transformă într-o mică tabletă de 7,8 inch.

Vezi și articolul: TOP cele mai bune smartwatch-uri

Telefon mobil TCL Trifold display

TCL Trifold
TCL Trifold

TCL a lansat și un concept de telefon cu ecran de 6,65 inch pliabil în 3 ce pare foarte interesant și totodată un plus în ceea ce privește avansul tehnologiei ecranelor pliabile.

Așteptăm cu interes și de la Apple un smartphone cu ecran pliabil. De la ei au apărut doar niște declarații că prin 2023 vor lansa și ei un model. Pe net au apărut niște așa-zise leak-uri, dar cel mai probabil erau niște randări de la fanii Apple. Când va veni, trebuie neapărat sa fie TOP, pentru că a pierdut startul și nu își permite locul 2.


Mă bucur că sunt contemporan cu astfel de inovații în tehnologia gadgeturilor. Mai ales pentru că le poți cumpăra și să trăiești cu adevărat experiențele inspirate din filmele SF. Dacă acum 5-10 ani nici nu ne imaginam că ne vom putea bucura de astfel de gadgeturi, sunt curios cum vor fi cele de peste 5 sau 10 ani.

Vezi și articolul: TOP Cele mai bune televizoare smart TV

Rezumat TOP cele mai bune telefoane mobile cu ecran pliabil
Samsung Galaxy Z Fold 4
Samsung Galaxy Z Fold 4
Cel mai bun telefon pliabilPreț
Huawei Mate XS 2
Huawei Mate XS 2
Telefon pliabil alegere excelentăPreț
Samsung Galaxy Z Flip 4
Samsung Galaxy Z Flip 4
Cel mai bun raport calitate-prețPreț
Huawei P50 Pocket
Huawei P50 Pocket
Cel mai ieftin telefon pliabilPreț
Motorola Moto RAZR 2022
Motorola Moto RAZR 2022
Alegere foarte bunăPreț
Microsoft Surface Duo
Microsoft Surface Duo
Alternativă bună la telefoanele pliabilePreț
Rezumat TOP

Engage!

Sursa foto și specificații tehnice: eMAG, CEL, evoMAG, Flanco.

Ovidiu

Blogger part-time pasionat de gadgeturi și tot ce înseamnă progresul tehnologic. Part-time social media manager și digital marketer. Am experiență profesională de peste 10 ani în vânzări și studii de advertising.

View all posts by Ovidiu →

One thought on “TOP cele mai bune telefoane cu ecran pliabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − ten =