TOP 5 cele mai bune SSD-uri de PC și laptop în 2023

TOP cele mai bune SSD

Care este cel mai bun Solid-State Drive pentru PC sau laptop acum? Află din TOP 5 cele mai bune SSD-uri (Solid State Drive) în 2023 cu păreri, recenzii și recomandări.

SSD-urile (Solid-State Drive) sunt componente hardware folosite pentru a stoca fișiere pe laptop sau PC. SSD-urile au înlocuit vechiurile hard disk-uri și oferă performanțe mult mai îmbunătățite. SSD-urile au dimensiuni reduse și costrucția compactă este un mare avantaj mai ales pentru laptopuri. Au viteză de scriere foarte mare, poți să faci transfer de date foarte rapid și totodată îți oferă posibilitatea de a citi fișierele instant. Sunt foarte utile pentru multitasking ori pentru gaming. Totodată funcționează foarte silențios și nu consumă foarte multă energie.

SSD-urile sunt o soluție excelentă ca unitate de stocare a datelor pentru un computer nou sau ca upgrade la cel existent. Capacitatea de stocare diferă foarte mult de nevoile tale. Un SSD cu 512 GB este minim necesar pentru activități reduse, 1 TB este cel mai optim, 2 TB este mai mult decât suficient, iar variantele de 3 TB, 4 TB sau mai mult sunt utile pentru cei care lucrează cu fișiere foarte mari. În plus, sunt componente durabile și ai garanția că alegerea făcută este o investiție de calitate pe termen lung.

TOP 5 cele mai bune SSD-uri (Solid-State Drive) de PC și laptop în 2023

SSD-urile sunt disponibile în mai multe variante de forme și mărimi. SSD-urile de 2.5″ cu conexiune cu cablu SATA sunt cele mai comune și cele mai folosite. Acestea au o formă dreptunghiulară, similară cu vechiurile HDD-uri și se potrivesc cu cele mai multe dintre laptopuri sau PC-uri desktop. SSD-urile M.2 au dimensiuni slim și sunt similare la aspect cu o plăcuță de memorie RAM. Se instalează direct pe placa de bază prin conexiune PICe fără cabluri suplimentare, sunt mult mai rapide și căștigă din ce în ce mai multă popularitate inclusiv pe sistemele desktop deoarece nu ocupă foarte mult spațiu. SSD-urile mSATA și SSD-urile PCIe add-in au o popularitate mai redusă momentan. Vei găsi mai jos pentru fiecare dintre SSD-urile 2.5″ și M.2 câte un TOP 5 cu cele mai bune modele pe care le poți găsi pe piață.

TOP 5 cele mai bune SSD-uri 2.5″ SATA III în 2023

Alege un SSD 2,5″ de calitate pentru stocarea datelor tale. Un SSD 2.5″ este accesibil ca preț pentru orice buget și îți oferă performanțe excelente pentru a putea utiliza computerul în cele mai optime condiții. Alege SSD-ul care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale.

1. Cel mai bun SSD 2.5″ în general: Solid-State Drive (SSD) 2.5″ Samsung 870 QVO

Solid-State Drive (SSD) 2.5" Samsung 870 QVO
Solid-State Drive (SSD) 2.5″ Samsung 870 QVO

SSD-ul Samsung 870 QVO 2.5″ este în general cea mai bună alegere dintre variantele cu conexiune SATA III. Este un SSD de calitate de top, are performanțe excelente și are un preț decent. SSD-ul de 1 TB are rată de transfer la citire de 560 MB/s și 530 MB/s la scriere. Este disponibil cu diferite capacități și poți alege dintre variantele cu 2, 4 sau 8 TB. Este ideal pentru un PC nou sau pentru un upgrade considerabil la computer sau laptop. Este un SSD popular printre utilizatori deoarece este rapid, fiabil, silențios și funcționează impecabil. Este o alegere care se va ridica la nivelul așteptărilor tale și merită fiecare ban investit.


2. SSD 2.5″ alegere foarte bună: Solid-State Drive (SSD) 2.5″ HP S700

Solid-State Drive (SSD) 2.5" HP S700
Solid-State Drive (SSD) 2.5″ HP S700

SSD-ul HP S700 2.5″ este o alegere foarte bună dintre variantele cu SATA III din punct de vedere al calității și al performanțelor. Este un SSD perfect pentru sistem desktop sau laptop deoarece funcționează remarcabil și este foarte rapid. SSD-ul de 1 TB are rată de transfer la citire de 561 MB/s și 523 MB/s la scriere. Este disponibil și în variante de 120 GB, 250 GB sau 500 GB. Se mișcă foarte bine chiar și cu fișiere mari, bootează imediat de pe el și nu dă erori. Poate fi o soluție foarte bună pentru un sistem nou sau pentru a revigora un laptop sau PC mai vechi. Este o alegere care te va încânta pe deplin.


3. SSD 2.5″ variantă bună: Solid-State Drive (SSD) 2.5″ Crucial BX500

Solid-State Drive (SSD) 2.5" Crucial BX500
Solid-State Drive (SSD) 2.5″ Crucial BX500

SSD-ul Crucial BX500 2.5″ este o variantă bună pe care o poți avea în vedere. Este un SSD de calitate cu performanțe demne de un sistem de top. SSD-ul de un 1 TB cu conexiune SATA III are viteza de citire 540 MB/s și viteza de scriere 500 MB/s. Este de asemenea disponibil în variante cu capacitate de 240 GB, 500 GB și 2 TB. Este un SSD rapid care face o treabă impecabilă și se mișcă perfect. Nu se încinge, este silențios, toate programele se încarcă rapid și este fiabil. Este o alegere care îți va îndeplini toate nevoile de stocare a datelor și investiția merită din plin.


4. SSD 2.5″ cu cel mai bun raport calitate-preț: Solid-State Drive (SSD) 2.5″ Kingston A400

Solid-State Drive (SSD) 2.5" Kingston A400
Solid-State Drive (SSD) 2.5″ Kingston A400

SSD-ul Kingston A400 2.5″ este cea mai convenabilă alegere datorită raportului calitate-preț avantajos. Este un SSD foarte bun care mulțumește toate așteptările, funcționează excelent și are un preț mai mult decât accesibil pentru orice buget. Din aceste motive este și unul dintre cele mai populare și mai apreciate modele de pe piață. SSD-ul de 960 GB are 500 MB/s rată de transfer la citire și 450 MB/s la scriere. Este disponibil în diferite variante cu capacități de 120, 240, 480 GB și 1,92 TB. Este un SSD fiabil pe care te poți baza pe termen lung, merge impecabil, este silențios și nu face probleme. Este o alegere de buget care care te va mulțumi din toate punctele de vedere.


5. Cel mai ieftin și bun SSD 2.5″: Solid-State Drive (SSD) 2.5″ ADATA SU630

Solid-State Drive (SSD) 2.5" ADATA SU630
Solid-State Drive (SSD) 2.5″ ADATA SU630

SSD-ul ADATA SU630 2.5″ este o alegere de buget dintre variantele cu conexiune SATA III. Este un SSD ieftin și bun cu care să-ți faci treaba fără probleme. Are un preț asemănător cu Kingston A400 cu care concurează la alegerea dintre variantele de buget. Varianta de 969 Gb are viteză de citire 520 MB/s și 450 MB/s la scriere. Este disponibil și în variante cu 240 și 480 GB sau 1,92 TB. Viteza este destul de bună, rulează foarte bine orice program și își face treaba cum trebuie. Este o alegere la preț de chilipir care nu te va dezamăgi niciun pic.


TOP 5 cele mai bune SSD-uri M.2 în 2023

Alege un SSD M.2 pentru stocarea datelor și pentru a te putea bucura de cele mai ridicate performanțe. Un SSD M.2 este cea mai bună alegere pentru tine dacă ai nevoie de viteze mari și de o experiență de utilizare a computerului la cel mai înalt nivel.

1. Cel mai bun SSD M.2 în general: Solid-State Drive (SSD) M.2 Samsung 980 PRO Gen.4

Solid-State Drive (SSD) M.2 Samsung 980 PRO Gen.4
Solid-State Drive (SSD) M.2 Samsung 980 PRO Gen.4

SSD-ul Samsung 980 PRO Gen.4 M.2 este cea mai bună alegere în general pe care o poți face de pe piață dintre variantele cu conexiune PCIe. Este un SSD realizat la o calitate de top cu performanțe impresionante și este foarte fiabil. SSD-ul este foarte puternic și rapid la transferul de date. Este ideal pentru gaming, grafică, editare video sau analiză de date. SSD-ul de 1 TB are rată de transfer la citire de 7000 MB/s și 5000 MB/s la scriere. Ai la dispoziție variante cu 250 GB, 500 GB și 2 TB. Are viteze foarte mari, totul se încarcă imediat și este foarte stabil. Este o soluție extraordinară care îmbunătățește performanțele sistemului. Este o achiziție perfectă care merită fiecare ban investit.


2. SSD M.2 alegere foarte bună: Solid-State Drive (SSD) M.2 ADATA XPG Gammix S70

Solid-State Drive (SSD) M.2 ADATA XPG Gammix S70
Solid-State Drive (SSD) M.2 ADATA XPG Gammix S70

SSD-ul ADATA XPG Gammix S70 M.2 este o alegere foarte bună dintre variantele cu PCIe. Este un SSD performant și fiabil care se ridică la nivelul așteptărilor tale. SSD-ul este capabil să transfere fișiere mari într-un timp scurt și să încarce orice program foarte rapid. Varianta de 1 TB are viteză de citire 7400 MB/s și viteză de scriere 6800 MB/s. Este disponibil și în variante cu 500 GB, 2 TB și 4 TB. Este un SSD ideal pentru gaming, randări sau programe solicitante. Este un SSD puternic, viteza este impresionantă, are carcasă de răcire și funcționează excelent. Este o alegere care te va încânta cu siguranță.


3. SSD variantă excelentă: Solid-State Drive (SSD) M.2 WD Black SN850X

Solid-State Drive (SSD) M.2 WD Black SN850X
Solid-State Drive (SSD) M.2 WD Black SN850X

SSD-ul WD Black SN850X M.2 este o variantă bună pe care o poți lua în calcul pentru PC , laptop sau PS. Este un SSD de o calitate foarte bună care oferă performanțele pe care le aștepți. Este ideal pentru un PC de gaming care se respectă. SSD-ul este foarte rapid și este capabil să-ți ofere viteze impresionante. Varianta de 1 TB are 7300 MB/s viteză de citire și 6300 MB/s viteză de scriere și este disponibil cu capacitate de 2 TB sau 4 TB. Este un produs excepțional care funcționează perfect, nu se încinge și nu face niciun fel de problemă. Este o investiție inteligentă care îți va depăși toate așteptările.


4. SSD M.2 cu cel mai bun raport calitate-preț: Solid-State Drive (SSD) M.2 Intel 670P Series

Solid-State Drive (SSD) M.2 Intel 670P Series
Solid-State Drive (SSD) M.2 Intel 670P Series

SSD-ul Intel 670P Series M.2 este o alegere avantajoasă pentru că are un raport calitate-preț bun. Este un SSD PCIe cu o performanță bună la un preț accesibil pentru orice buget. SSD-ul de 1 TB are viteză de citire 3500 MB/s și viteză de scriere 2500 MB/s. Îți face treaba foarte bine, este suficient de rapid și nu face probleme. Are viteză bună, este o componentă fiabilă și alegerea te va mulțumi din toate punctele de vedere.


5. Cel mai ieftin și bun SSD M.2: Solid-State Drive (SSD) M.2 Kingston NV2

Solid-State Drive (SSD) M.2 Kingston NV2
Solid-State Drive (SSD) M.2 Kingston NV2

SSD-ul Kingston NV2 M.2 este cea mai bună alegere pentru tine dacă ai un buget limitat. Este un SSD PCIe ieftin și bun cu care poți să-ți faci treaba fără nicio problemă. Este un SSD fiabil, de calitate și performant, disponibil la un preț de buget accesibil pentru oricine. Oferă tot ce ai nevoie pentru a te bucura de o viteză suficient de rapidă și fără întreruperi pe PC sau laptop. Varianta de 1 TB are viteză de citire 3500 MB/s și viteză de scriere 2100 MB/s. SSD-ul este disponibil în diverse variante cu capacitate 250 GB, 500 GB și 2 sau 4 TB. Nu este deloc o soluție de compromis deoarece îți va satisface orice nevoie și costă foarte puțin. Este o alegere la preț de chilipir care nu te va dezamăgi niciun pic.


Vezi și articolul: TOP 5 cele mai bune SSD-uri externe

Engage!

Ovidiu

Blogger part-time pasionat de gadgeturi și tot ce înseamnă progresul tehnologic. Am experiență profesională de peste 10 ani în vânzări și studii de advertising, iar de aceea consider că am devenit un bun cumpărător. Aleg cu atenție produsele pe care le cumpăr în baza testelor efectuate și a recenziilor. Apoi împărtășesc cu tine concluziile, astfel încât și tu să poți face o achiziție corectă în baza nevoilor pe care le ai.

View all posts by Ovidiu →