TOP 11 cele mai bune laptopuri de gaming 2023

TOP cele mai bune laptopuri de gaming

Află care este cel mai bun și mai performant laptop de gaming în 2023, cel mai ieftin laptop de gaming și laptopul pentru jocuri cu cel mai bun raport calitate-preț.

Laptopurile de gaming sunt cea mai bună alegere dacă te pasionează jocurile video deoarece sunt performante și au specificații de top. Pe lângă configurația extraordinară pe care o are un laptop de gaming, acestea au și un design specific care iese în evidență. Pasiunea pentru jocuri video este obligatoriu să fie exprimată printr-un laptop specific pentru asta. Laptopurile pentru gaming au o putere excepțională și au componente cele mai avansate din punct de vedere al tehnologiei.

Laptopurile pentru gaming au ecrane cu rată de refresh mare, folosesc cele mai rapide procesoare și sunt echipate cu foarte mulți giga de memorie RAM. Plăcile grafice sunt un aspect important pentru laptopurile de gaming și acestea folosesc cele mai avansate GPU de pe piață din punct de vedere tehnologic. Toată configurația unui laptop pentru gaming este de cea mai ridicată performanță pentru a putea rula fără nici cea mai mică problemă cele mai solicitante jocuri video din punct de vedere al cerințelor. Iar pentru că aceste laptopuri au cele mai performante componente, laptopurile de gaming pot fi folosite și pentru editare foto sau video.

TOP 11 cele mai bune laptopuri de gaming în 2023

În clasamentul cu cele mai bune laptopuri pentru gaming vei regăsi cele mai performante laptopuri cu ecrane care au dimensiuni de 17″, 15″ și 14″. Pentru fiecare dimensiune de ecran am prezentat pe cel mai bun în general din toate punctele de vedere, laptopul de gaming cu cel mai bun raport-calitate preț și laptopul de gaming de buget sau cel mai ieftin.

1. Cel mai bun laptop de gaming în general: Laptop gaming Asus ROG Strix Scar 17

Laptop gaming Asus ROG Strix Scar 17
Laptop gaming Asus ROG Strix Scar 17

Laptopul Asus ROG Strix Scar 17 este cel mai bun laptop pentru gaming pe care îl poți cumpăra din toate punctele de vedere. Are o configurație mai mult decât excelentă și nu ai ce să ceri mai mult de la un laptop pentru gaming. Asus ROG are un pedigree special pentru gaming și o confirmă cu acest model excepțional. ROG Strix Scar 17 este o mașinărie superbă care a adunat cele mai performante componente pentru a avea o experiență de gaming incredibilă. Este scump, dar este o investiție care merită dacă vrei să ai parte de cea mai bună calitate din piață.

Laptopul ROG Strix Scar 17 are un ecran LED de 17,3 inchi cu o rată de refresh de 240 Hz. Procesoarele care sunt folosite pe ROG Strix Scar 17 sunt AMD Ryzen 7 sau 9, ori Intel i7 sau i9. Am prezentat modelul cu AMD Ryzen 9 deoarece se îmbină perfect cu ADN-ul de gaming. Placa grafică RTX 4080 cu memorie de 16GB este cea mai bună pe care o poți avea pentru o experiență de gaming perfectă. Totul este completat cu cei 32 GB de memorie RAM și cu spațiul de stocare SSD de 1 TB. Acest laptop este cea mai bună alegere pentru gaming din orice aspect îl privești: are ecran imens, este performant și super rapid. Toate la superlativ.


2. Cel mai bun laptop de gaming 17″ premium: Laptop gaming Dell Alienware X17

Laptop gaming Dell Alienware X17
Laptop gaming Dell Alienware X17

Laptopul Dell Alienware X17 este un laptop pentru gaming cu ecran de 17″ foarte bun din categoria premium și este o alegere excelentă. Deși este un laptop destul de scump, este o variantă foarte bună dacă ești un împătimit al jocurilor și dorești un echipament de gaming high-end. Alienware X17 are un ecran LED cu diagonală de 17,3 inchi și o rată de reîmprospătare de 165 Hz. Pe acest laptop vei găsi un procesor extrem de performant de la Intel i9 sau i7.

Laptopul Dell Alienware X17 are memorie RAM de 16, 32 sau 64 GB și un spațiu de stocare de 512 GB, 1 TB sau chiar 4 TB. Dell nu acceptă niciun compromis când vine vorba de calitate și performanță. De aceea pe Alienware vei găsi gama de top de plăci grafice precum RTX 3080. Toate acestea vin într-un design care deși este minimalist, în același timp are o tentă futuristică. Este un laptop căruia nu îi va sta în cale niciun joc video indiferent de cerințele pe care le are și te poți baza pe el în orice situație de la productivitate sau editare video.


3. Laptopul de gaming 17″ cu raport calitate-preț foarte bun: Laptop gaming Acer Nitro 5

Laptop gaming Acer Nitro 5
Laptop gaming Acer Nitro 5

Laptopul Acer Nitro 5 este un laptop pentru gaming cu ecran de 17″ cu un raport calitate-preț foarte bun. Ai parte de o calitate excepțională pentru un preț corect, ținând cont de celelalte variante cu aceeași dimensiune. Ecranul IPS are diagonală de 17,3 inchi și o rată de refresh de 144 Hz. Designul este unul care este potrivit mai degrabă pentru un adult, întrucât nu are prea multe elemente futuristice.

Laptopul Acer Nitro 5 are o placă grafică GeForce RTX 3050/3070 cu memorie de 4/8 GB care este extrem de performantă. Modelul prezentat are un procesor intel i5 cu frecvență de până la 4,5 GHz. Varianta de față are memorie RAM de 16 GB și un spațiu de stocare SSD de 512 GB TB. Vei putea găsi variante cu memorie de 32 sau 16 GB și stocare de 256 GB sau 1 TB.


4. Cel mai bun laptop de gaming 17″ de buget: Laptop gaming MSI Katana

Laptop gaming MSI Katana
Laptop gaming MSI Katana

Laptopul MSI Katana este un laptop pentru gaming cu ecran de 17″ foarte bun dacă ai un buget limitat. Este considerat un laptop de buget cu diagonala de 17″ dacă ținem cont de prețurile pentru această dimensiune. Dacă ai nevoie de un laptop de gaming cu ecran mare și nu dorești să cheltui extrem de mulți bani, atunci acest model este cea mai optimă variantă.

Laptopul MSI Katana are un ecran IPS cu diagonală de 17,3 inchi și o rată de reîmprospătare de 144 Hz. Performanța este dată de procesorul Intel i7 cu frecvență de până la 4,9 GHz și memoria RAM cu capacitatea de 16GB. Placa video este una bună pentru acest interval de preț. Cu placa nVidia GeForce RTX 4060 de 8 GB te poți baza pentru o experiență de joc suficient de bună. Spațiul de stocare de 1 TB este mai mult decât generos pentru a-l umple cu fișiere personale.


5. Cel mai bun laptop de gaming 15″: Laptop gaming Asus ROG Strix G15

Laptop gaming Asus ROG Strix G15
Laptop gaming Asus ROG Strix G15

Laptopul Asus ROG Strix G15 este cea mai bună variantă de laptop pentru gaming din gama cu ecrane de 15″. Este probabil chiar cea mai bună alegere din punct de vedere al performanțelor dacă nu dorești un ecran cu diagonală mai mare. Nu vei face niciun compromis cu acest model de laptop pentru gaming pentru că are cele mai bune componente și cea mai avansată tehnologie pentru a beneficia de cea mai bună experiență. Este incredibil de puternic și va face față cu succes oricărei provocări.

Laptopul Asus ROG Strix G15 are un ecran IPS cu diagonală 15,6 inchi și o rată de refresh de 165 Hz. Cea mai bună alegere este cu un procesor AMD Ryzen 9 care are o frecvență de până la 4,9 GHz, deși poți găsi și cu Ryzen 7 sau cu variante de chip Intel. Performanța laptopului este completată de memoria RAM de 16 GB și placa video nVidia GeForce RTX 3060 de 6 GB. Ai parte de o mașinărie excelentă care va rula orice fel de joc video fără probleme. Ai spațiu de stocare suficient pe SSD-ul de 1 TB și laptopul poate fi utilizat fără nici cea mai mică problemă pentru editare video.


6. Laptop de gaming 15″ premium foarte bun: Laptop gaming Dell Alienware X15

Laptop gaming Dell Alienware X15
Laptop gaming Dell Alienware X15

Laptopul Dell Alienware X15 este perfect pentru gaming, dar este un laptop premium scump. Are o configurație excelentă și face față oricăror cerințe din jocurile video. Procesorul de pe acest model este Intel i7 cu frecvență de până la 4,7 Ghz, dar poți găsi și variante cu i5 sau i9. Performanța extraordinară este completată de memoria RAM de 32 GB, placa grafică Nvidia RTX 3080Ti și spațiul de stocare SSD de 1 TB. Dacă ești cu dare de mână și dorești cel mai high-end laptop de gaming de pe piață atunci această variantă este o alegere foarte bună.


7. Laptop de gaming 15″ alegere bună: Laptop gaming Acer Predator Helios 300

Laptop gaming Acer Predator Helios 300
Laptop gaming Acer Predator Helios 300

Laptop Acer Predator Helios 300 este o alegere foarte bună pentru gaming. Predator Helios 300 are un ecran IPS de 15,6 inch cu rată de refresh de 165 Hz. Procesoarele de pe Predator Helios sunt Intel i5 sau i7, iar majoritatea variantelor au memorie RAM de 16 GB deși vei întâlni și cu 32 GB. Modelul prezentat are o placă grafică NVIDIA GeForce RTX 3060 cu memorie de 6 GB. Este un laptop pentru gaming foarte bun și este suficient de performant. Per total vei face o alegere bună cu acest model.


8. Laptop de gaming 15″ mid-range cu raport calitate-preț foarte bun: Laptop gaming Lenovo Legion 5

Laptop Gaming Lenovo Legion 5
Laptop Gaming Lenovo Legion 5

Laptopul Lenovo Legion 5 este un laptop de gaming cu ecranul de 15″ foarte bun și se află în categoria de preț mid-range. Lenovo Legion 5 vei întâlni procesoare de AMD Ryzen de la 5 la 9 sau Intel Core de la i3 la i7. Cel mai echilibrat din punct de vedere al performanței și al prețului este cel cu AMD Ryzen 5. Cea mai bună memorie RAM de pe Legion 5 este de 32 GB, care nu este cea mai mare pe care o poți întâlni la un laptop de gaming dar îți poți face treaba foarte bine.

Lenovo Legion 5 are un ecran IPS cu diagonală de 15.6 inch și are o rată de refresh de 144 Hz pentru o experiență excelentă. Ai un spațiu de stocare suficient pe hardul SSD de 512 GB. Plăcile grafice sunt performante de la AMD sau NVIDIA, iar modelul ales pentru acest clasament este Nvidia Gefrorce RTX 3060 care se mulează perfect în această configurație. Per total este un laptop perfect pentru gaming și are un raport calitate-preț foarte bun.


9. Cel mai bun și ieftin laptop de gaming 15″: Laptop gaming Asus TUF

Laptop gaming Asus TUF
Laptop gaming Asus TUF

Laptopul Asus TUF este un laptop de gaming cu ecran de 15″ pe care poți să ți-l permiți, iar în același timp este foarte puternic. Este un laptop pentru gaming de buget și este printre cele mai ieftine pe care le poți cumpăra. Ai parte de un device destul performant pentru intervalul de preț de buget. Per total te va impresiona din punct de vedere al performanțelor și te va mulțumi pe deplin.

Laptopul Asus TUF vine echipat cu procesoare Intel i5 sau i7, ori AMD Ryzen 5 sau 7. Varianta de față are i7 cu frecvență de până la 4,6 GHz. Ecranul IPS are diagonală de 15,6 inchi și rată de refresh de 144 Hz. Cea mai bună variantă de memorie RAM este de 16 GB, iar pe cea de 8 GB ai putea să o eviți dacă ai așteptări de performanță. Împreună cu placa video nVidia GeForce RTX 3050 de 4 GB ai siguranța că poți rula fără probleme majoritatea jocurilor.


Vezi și articolul: TOP 7 cele mai bune mouse-uri de gaming

Vezi și articolul: TOP 7 cele mai bune căști de gaming

Vezi și articolul: TOP 7 cele mai bune microfoane de gaming


10. Laptop de gaming 15″ ieftin și bun: Laptop gaming HP Victus

Laptop gaming HP Victus
Laptop gaming HP Victus

Laptopul HP Victus este cel mai accesibil laptop de gaming din punct de vedere al prețului. Este cel mai ieftin laptop pentru gaming cu ecran de 15″ pe care îl poți găsi pe piață, dar specificațiile sale nu sunt deloc de ignorat. HP Victus are un procesor Intel i7 cu frecvență de până la 4,70 GHz, dar mai poți întâlni și variante cu i5 sau Ryzen 5. Memoria RAM de 16 GB este cea mai mare pe care o poți avea pe un Victus.

Placa grafică GeForce GTX 1650 este suficient cât să te delectezi cu jocurile preferate, însă cel mai probabil nu vei putea rula cu specificațiile la maxim pe jocurile care solicită specificații de top. Nu poți cere cea mai bună performanță de pe un HP Victus dar ținând cont de prețul acestui laptop, poți doar să te mulțumești cu ceea ce primești.


Vezi și articolul: TOP 5 cele mai bune console de jocuri video

Vezi și articolul: TOP 6 cele mai bune console gaming portabile

Vezi și articolul: TOP 7 cele mai bune PC-uri de gaming


11. Cel mai bun laptop de gaming 14″: Laptop gaming Asus ROG Zephyrus G14

Laptop gaming Asus ROG Zephyrus G14
Laptop gaming Asus ROG Zephyrus G14

Laptopul Asus ROG Zephyrus G14 este cel mai bun laptop de gaming cu ecran de 14 inchi. Este un laptop de gaming ultra portabil cu specificații impresionante și este foarte performant. Ecranul IPS este unul compact și are o rată de refresh de până la 120 Hz. Memoria RAM este de până la 32 GB, dar vei găsi variante și cu 16 GB. ROG Zephyrus G14 este echipat cu procesor AMD Ryzen 7 sau 9, cu frecvență de până la 4,9 GHz. Spațiul de stocare este de 512GB sau 1 TB, iar placa grafică este AMD Radeon RX 6800S/6700s. Per total ai o experiență excelentă de gaming pentru un laptop compact și vei rula fără probleme cele mai solicitante jocuri.


Vezi și articolul: Cele mai bune laptopuri

Vezi și articolul: Cele mai bune laptopuri ieftine

Vezi și articolul: Cele mai bune laptopuri pentru școală

Engage!