Cele mai bune laptopuri pentru şcoala online la distanţă

Cele mai bune laptopuri pentru şcoala online la distanţă

Aici găseşti TOP 5 cele mai bune laptopuri pentru şcoala online şi ghidul pentru a alege cel mai bun laptop pentru copiii care fac cursuri la distanţă.

Laptopul este cea mai bună alegere pentru copilul tău când vine discuţia de a-i achiziţiona un dispozitiv pentru a-şi desfăşura cursurile prin şcoala online, comparativ cu o tabletă sau cu un computer.

Laptopul are portabilitate precum o tabletă, însă din punct de vedere al performanţelor, de obicei este net superior faţă de o tabletă sau un telefon. Avantajul este că poate fi luat în oricare cameră este nevoie şi de asemenea poate fi cărat spre exemplu la bunici dacă în ziua respectivă va face cursurile de acolo. Datorită faptului că are o tastatură şi touch pad integrate, utilizarea laptopului este mult mai uşoară în sistemul de operare faţă de o tabletă. PC-ul iese din discuţie de obicei, din cauza costurilor ridicate, a spaţiului mare pe care acesta îl ocupă şi dependeţa de a lucra de pe el doar dintr-un punct fix. Din punct de vedere al preţului, laptopul se încadrează între tabletă şi computer, de aceea este cea mai bună alegere din punct de vedere al calităţii, al performanţei şi al preţului.


Top 5 cele mai bune laptopuri pentru şcoala online:

1. Cea mai buna alegere: Laptop HUAWEI MateBook D15 2021

Laptop HUAWEI MateBook D15 2021
Laptop HUAWEI MateBook D15 2021
Huawei – Matebook D15

Laptopul HUAWEI MateBook D15 este unul dintre cele mai bune laptopuri cu preţul până în 2500 lei. Este cea mai bună alegere întrucât este fiabil, iar datorită componentelor peste medie, laptopul Huawei MateBook nu se blochează şi nu sacadează. Are o autonomie bună a bateriei. Utilizatorii laptopului Huawei MateBook D15 sunt în mare măsură foarte mulţumiţi de alegerea făcută.
Ca dezavantaj este capacitatea de stocare de 256 GB. Dacă laptopul este folosit nu doar pentru cursurile online, există posibilitatea ca spatiul de stocare să se ocupe în timp scurt.


2. Cel mai bun raport calitate/preţ: Laptop HP 15s

Laptop HP 15s
Laptop HP 15s

Laptopul HP 15s este cel mai bun laptop până în 2000 lei, din punctul meu de vedere. Are tot ce-i trebuie pentru un laptop care este în bugetul de până în 2000 lei. Are ecran de 15,6 inch full HD, procesor cu frecvenţa de până la 4,1 GHz, 8 GB memorie RAM şi un hard disk de 512 GB.


3. Recomandarea gadgetize: Laptop 2 in 1 ASUS ZenBook Flip 13

Laptop 2 in 1 ASUS ZenBook Flip 13
Laptop 2 in 1 ASUS ZenBook Flip 13

Laptopul 2 in 1 ASUS ZenBook Flip unul dintre cele mai bune laptopuri până în 3000 lei şi este recomandarea gadgetize. Ajunge în top datorită funcţionalităţii sale de a se transforma din laptop în tabletă, doar prin rabatarea tastaturii. Are ecran touch chiar şi în modul laptop. Are tastatura iluminată şi cântăreşte doar 1,3 kg. Procesorul are frecvenţa de până la 3,7 GHz, 8 GB RAM, HDD 512 GB, ceea ce îl poziţionează ca fiind un laptop performant.
Dezavantajul este ecranul de doar 13 inch, însă compensează cu faptul că este un gadget în adevăratul sens al cuvântului.


4. Cel mai bun şi ieftin: Laptop LENOVO IdeaPad 3

Laptop LENOVO IdeaPad 3
Laptop LENOVO IdeaPad 3

Laptopul LENOVO IdeaPad 3 este cel mai bun laptop până în 1500 lei. Laptopurile ieftine sunt foarte rare în ultima vreme şi nici nu prea sunt multe opţiuni de pus în topul celor mai ieftine laptopuri. Totuşi, pentru aceşti bani primeşti un laptop decent care are un ecran de peste 15 inch, procesor de 3,2 GHz, 4 GB RAM şi are un hard disk de 512 GB; adică mai mult decât suficient pentru a susţine cursurile online.
Dezavantajul este că are o rezoluţie mai scăzută şi probabil că nu este fabricat din cele mai calitative materialele.


5. O buna alternativă: Laptop DELL Vostro 3500

Laptop DELL Vostro 3500
Laptop DELL Vostro 3500

Laptopul DELL Vostro 3500 este de asemenea un laptop bun în bugetul de până în 2000 lei. Este aproximativ similar din punct de vedere al caracteristicilor cu laptopul HP 15s. Dezavantajul este că hard diskul are doar 256 GB, dar pentru şcoala la distanţă este suficient pentru a instala câteva aplicaţii şi softuri de editare text.


Vezi şi articolul: TOP cele mai bune laptopuri în 2022

Ghid de achiziţie cel mai bun laptop pentru şcoala online:

Pentru a alege cel mai bun laptop pentru şcoala online, trebuie să te gândeşti în primul rând la bugetul pe care îl vei aloca în educaţia copilului tău. Bugetul de 2000-3000 lei este ideal pentru achiziţia unui laptop pentru că vei avea cu siguranţă multe opţiuni de unde să alegi. Cu acest buget găseşti un laptop cu performanţe cel puţin peste medie şi ai garanţia că performanţele laptopului vor fi ridicate chiar şi după 3-4 ani de utilizare.

Bugetul de 2000-3000 lei este ideal pentru achiziţia unui laptop

Tipurile de laptop diferă în funcţie de modalitatea şi frecvenţa de utlizare:

  • Notebook – sunt laptopurile obişnuite, pentru o utilizare normală şi cele mai potrivite pentru şcoala online;
  • Ultrabook – sunt laptopuri premium, cu finisaje de calitate, ecrane de dimensiuni mai mari, componente performante; acestea sunt căutate în principal în mediile de afaceri;
  • Laptop 2 in 1 este varianta de laptop cu tastatură rabatabilă astfel încât gadgetul se transformă într-o tabletă cu touch screen; acest gadget se transformă instant înapoi din tabletă în laptop.
  • Laptopuri pentru gaming – aceste laptopuri au în primul rând un design insiprat din jocurile video, axat foarte mult pe performanţele componentelor astfel încât jocurile video să poată fi rulate fără lag; totodată acest tip de laptop este la căutare în rândul programatorilor web, graficienilor sau editorilor video.

Tipul de laptop cel mai bun pentru scoala online este un notebook normal sau un laptop 2 in 1. Aceste tipuri de laptop sunt potrivite pentru şcoala online pentru că nu este nevoie de cea mai înaltă tehnologie pentru a desfăşura cursurile la distanţă şi se încadrează într-un buget rezonabil. Laptopurile de gaming si ultrabook-urile sunt din start o alegere foarte scumpă, iar pentru destinaţia utilizării lor, există posibilitatea să fie un pic prea mare investiţia.

Ecranul masoară între 13-15,9 inch la marea majoritate a laptopurilor. Deşi ne-am putea gândi că pentru un elev este suficient şi un ecran mai mic, totuşi îţi recomand să lucreze pe ecrane mai mari. Poţi să faci o comparaţie între statul cu ochii în telefon şi în tabletă; după mai mult timp de stat pe telefon, fiind ecranul mic, parcă ai tendinţa să-l tragi cât mai mult spre ochi. Acelaşi lucru se poate întâlni şi la ecranele de laptop care sunt de dimensiuni mai mici.

Unele ecrane au touch screen, precum laptopurile 2 in 1, chiar şi in modul laptop. Aceasta poate fi un lucru de luat în calcul la alegerea unui laptop datorită faptului că poţi face click mai rapid, fără a urmări cusorul cu touch pad-ul.

Componentele laptopului care va fi folosit pentru a susţine cursurile online, nu trebuie să fie dintre cele mai performante dar nici dintre cele mai slabe. Undeva aproape de mijloc este suficient pentru a rula o aplicaţie de video conferinţă şi un soft de editare text pentru referate.

Procesor – frecvenţa maximă procesorului trebuie să fie cel puţin peste 3 sau 4 GHz pentru a avea o utilizare cât mai optimă şi fără întreruperi.

Memorie RAM cel putin 4 GB RAM ca să fie cât de cât optim, dar pe la 8 GB RAM este suficient pentru şcoala online. Daca are cel puţin 8GB şi devine prea performant, ai grijă mare pentru că poate să ruleze lejer jocuri video.

Hard Disk – Spaţiul de stocare pe laptop ar trebui să fie cel putin 512 GB pentru a nu avea nevoie mai târziu de un hard disk extern. Pentru utilizarea strictă a aplicaţiilor pentru şcoala online şi a câtorva programe de editare foto, este suficient şi un spatiu de 256 GB. Totuşi, în funcţie de pasiunile copilului şi de modălităţile de utilizare ale laptopului, spaţiul de stocare se poate umple destul de rapid.

Placa video este integrată la majoritatea laptopurilor obişnuite. Laptopurile ultrabook şi de gaming au placă video dedicată.

Vezi şi articolul: Cele mai bune tablete pentru școala online la distanță


Accesorii laptop utile pentru şcoala online:

Mouse

Mouse gaming wireless Razer Basilisk X Hyperspeed
Mouse gaming wireless Razer Basilisk X Hyperspeed

Laptopurile au touch pad integrat pentru mişcarea cursorului pe ecran, însă de multe ori poate îngreuna utilizarea unui laptop. Un mouse face utilizarea laptopului mai uşoară şi cu o mai bună precizie.


Microfon

Microfon gaming Hyperx Solocast
Microfon gaming Hyperx Solocast

Microfoanele de pe laptop sunt de regulă de slabă calitate şi reduc fidelitatea sunetului din timpul cursurilor. Poate ai avut experienţa asta în timpul şedinţelor de la muncă de pe Zoom, când îl auzi pe colegul tău cu tot cu ecoul din cameră, cu întreruperi sau auzi un sunet ca pe staţiile walkie-talkie. Nu e neapărat un must-have pentru şcoală, pentru că îţi faci treaba cu microfonul integrat, dar eu pledez pentru calitatea sunetului şi pentru o desfăşurare cursivă a cursurilor.


Webcam

Camera Web Logitech C270
Camera Web Logitech C270

Camera web de pe laptopuri este aceeaşi poveste ca şi cu microfonul. Are o calitate doar ca să iţi faci treaba şi să te vezi decent cu colegii. Dacă nu cumva laptopul ales de tine nu are vreo camera web full HD mai decentă si dacă bugetul o permite, recomand achiziţia unui webcam pentru o calitate mai bună a cursurilor online.


Căşti

Casti PC Logitech H390
Casti PC Logitech H390

Căştile sunt utile pentru cursurile online dacă în acelaşi timp parintii au un video call cu colegii de muncă sau dacă bunica bate nişte şniţele la bucătărie pentru nepot ca să mănânce după cursuri. Astfel elevul nici nu este deranjat şi nici nu va deranja în timpul cursurilor. Totodată căştile îl vor ajuta pe elev să fie mai focusat în timpul cursurilor pentru că va reduce distracţiile din jur.


Rucsac sau geantă pentru protecţie laptop

Rucsac pentru protecţie laptop
Rucsac pentru protecţie laptop

Aparatele laptop sunt fragile şi mai ales ecranele se pot defecta dacă nu este manevrat cu grijă. De aceea, pentru protejarea laptopului este utilă o geantă sau un rucsac special concepute pentru a proteja laptopul la transport.


Cooler pentru laptop

Cooler laptop gaming
Cooler laptop gaming

Laptopurile au tendinţa de a se încinge dacă sunt utilizate timp îndelungat sau dacă sunt ţinute în braţe. Poţi preveni supraîncălzirea laptopului cu un cooler.


Masa pentru laptop

Dacă laptopul este utilizat din canapea sau fotoliu, poţi folosi o masă pentru laptop. Ajută în primul rând la o utilizare mult mai uşoară şi vei preveni supraîncălzirea.


Concluzii:

Luaţi laptop elevilor pentru a se dezvolta pe partea digitală.

Luaţi laptop elevilor pentru ca ei să rămână conectaţi cu colegii lor şi pentru a se dezvolta pe partea digitală. Copiii sunt autodidacţi când vine vorba de tehnologie şi cu siguranţă li se deschid noi orizonturi şi perspective în urma utilizării laptopurilor şi a altor gadgeturi.

Engage!

Sursa foto si specificaţii tehnice: eMAG, CEL, evoMAG, Flanco.

One thought on “Cele mai bune laptopuri pentru şcoala online la distanţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.