TOP 5 cele mai bune console de jocuri video în 2023

TOP cele mai bune console de jocuri video

Care este cea mai bună consolă de gaming în 2023: Sony PlayStation 5 sau Microsoft Xbox? Află din TOP 5 cele mai bune console de jocuri video în 2023.

Consolele de jocuri video sunt cele mai bune dispozitive pentru a alungă plictiseala din casă fie că vrei să te joci singur, cu prietenii, cu copiii sau cu familia. Consolele de gaming salvează orice situație în care te plictisești și aduce o interacțiune extraordinară în casă. Consolele sunt mult mai avantajoase decât un PC deoarece sunt mult mai ușor de folosit, nu ai nevoie de upgrade-uri, sunt interactive pentru experiența de joc cu prietenii și în general sunt mai avantajoase din punct de vedere al bugetului.

Consolele de gaming îți oferă o experiență de utilizare excelentă mai ales dacă te joci pe un televizor cu diagonală mare și o rezoluție 4K sau chiar 8K. Pentru ca experiența de joc să fie una imersivă este ideal să ai un sistem audio performant care să te transpună în acțiunea jocului și să te poți deconecta de la cele lumești.

TOP 5 cele mai bune console de jocuri video în 2023

Opțiunile de console de jocuri video nu sunt foarte variate, dar cele care sunt disponibile sunt foarte bune, performante, de calitate și foarte fiabile. Trebuie să ai în vedere că este o investiție importantă pentru ca să beneficiezi de o experiență de gaming uluitoare și imersivă. Iar pentru a beneficia la maxim de calitatea unei console de jocuri și pentru a avea cea mai bună experiență de gaming este necesar să ai un televizor 4K sau chiar 8K. Totodată pentru a completa toată experiența de gaming, un sistem audio performant face ca să te transpună și mai adânc în acțiunea jocului.

1. Cea mai bună consolă de jocuri: Consolă de gaming Sony PlayStation 5

Consolă de gaming Sony PlayStation 5
Consolă de gaming Sony PlayStation 5

Consola de jocuri Sony PlayStation 5 este cea mai bună consolă de gaming de pe piață, cea mai dorită și cea mai populară. Este un fel de iPhone al consolelor de jocuri. PS5 te invită să intri într-o nouă lume imersivă în care jocul nu are limite. Consola Sony PS5 debordează o experiență de gaming nemaiîntâlnită datorită performanțelor ultra-rapide de hardware și a graficii superioare incredibile. Designul consolei este unul futuristic, iar controlerul este ergonomic. PS5 are un procesor AMD Ryzen Zen 2 care este foarte rapid cu 8 nuclee și o frecvență de până la 3,5 GHz, memorie RAM de 16 GB și un spațiu de stocare pe SSD de 825 GB. Timpul de încărcare al jocurilor este aproape instant, iar experiența de joc este foarte fluidă.

Consola Sony PlayStation 5 are un game play excelent la 120 fps și are suport pentru rezoluții 4K cu rată de refresh de 120 Hz. Pe un televizor cu tehnologia HDR vei avea parte de culori vibrante și naturale. Totodată dacă ai un televizor 8K află că PS5 suportă acest tip de rezoluție și experiența de gaming va fi una extraordinară. Controlerul DualSense este wireless și are feedback haptic pentru a amplifica experiența de joc. Este o consolă de jocuri care îndeplinește și chiar depășește orice așteptare pe care o ai. Este cea mai bună consolă de jocuri pe care o poți găsi pe piață la ora actuală deoarece ai o experiență de gaming de neegalat și nu întâmplător este cea mai populară la nivel mondial. Este o achiziție obligatorie dacă ești pasionat de jocuri și dorești cea mai bună consolă pentru gaming.


2. Consolă de jocuri alegere foarte bună: Consolă de gaming Microsoft Xbox Series X

Consolă de gaming Microsoft Xbox Series X
Consolă de gaming Microsoft Xbox Series X

Consola de jocuri Microsoft Xbox Series X este o alegere foarte bună din punct de vedere al performanțelor și al bugetului. Este o consolă foarte puternică din punct de vedere al configurației de hardware și oferă o grafică excelentă pentru o experiență de gaming extraordinară. Consola Xbox Series X are un procesor AMD Ryzen Zen 2 cu 8 nuclee foarte rapid și o frecvență de 3.8 GHz, memorie RAM de 16 GB și un spațiu de stocare SSD de 1 TB. Din punct de vedere al specificațiilor și al performanțelor este similar cu un PS5, iar alegerea ține în principiu doar de preferințele personale. Xbox Series X este o consolă foarte rapidă care se mișcă bine.

Consola Microsoft Xbox Series X oferă o grafică excepțională și te poți bucura de jocurile preferate la o rezoluție 4K cu 120 fps și un sunet spațial. Totodată te poți juca și la o rezoluție 8K dacă ai un asemenea televizor care suportă o astfel de imagine. Controlerul este wireless, are feedback haptic bine definit, are un grip bun și un design ergonomic pentru un confort perfect în timpul sesiunii de gaming. Consola Xbox X este una excelentă și merită toți banii investiți. Din punct de vedere al alegerii dintre aceasta și un PS5 ține doar de preferințe, însă e foarte important de menționat că Xbox X are un preț mai accesibil.


3. Consolă de jocuri cu cel mai bun raport calitate-preț: Consolă de gaming Microsoft Xbox Series S

Consolă de gaming Microsoft Xbox Series S
Consolă de gaming Microsoft Xbox Series S

Consola de jocuri Microsoft Xbox Series S este o variantă foarte bună de luat în calcul deoarece are cel mai bun raport calitate-preț. Este o consolă de jocuri compactă dar în același timp are o performanță de ultimă generație. Se încarcă foarte repede, este rapidă și ai parte de o experiență de joc excelentă la un preț accesibil. Xbox Series S are un procesor AMD Zen 2 cu 8 nuclee și o frecvență de 3,6 GHz, memorie RAM de 10 GB și un spațiu de stocare SSD de 512 GB. Controlerul este wireless, are un design ergonomic și un grip cu o aderență foarte bună.

Consola Microsoft Xbox Series S oferă o experiență de gaming excelentă la o rezoluție 4K cu 120 fps și suportă inclusiv rezoluția 8K dacă ai un televizor compatibil. Xbox Series S este tot ce ai putea să-ți dorești de la o consolă de gaming modernă pe care te poți juca cele mai noi și mai performante jocuri video. Se mișcă excelent, ai o experiență de joc fluidă și ai parte de o grafică impecabilă cu detalii și culori impresionante. Cel mai mare avantaj al acestui model de consolă este că beneficiezi de o calitate extraordinară la un preț accesibil.


4. Cea mai bună consolă portabilă de jocuri: Consolă de gaming Nintendo Switch

Consolă de gaming Nintendo Switch
Consolă de gaming Nintendo Switch

Consola de jocuri Nintendo Switch este cea mai bună variantă de gaming portabilă. Este o consolă foarte versatilă deoarece te poți juca la dublu pe ecranul consolei sau să o conectezi la televizor și să te bucuri de distracție împreună cu prietenii tăi. Cel mai mare avantaj este portabilitatea astfel încât să te poți juca oriunde și oricând în modul handheld. Consola are un procesor ARM Cortex A57 cu 4 nuclee, o memorie RAM de 4 GB și un spațiu intern de stocare de 32 GB. Display-ul are o diagonală de 6,2 inchi și o rezoluție de 1280 x 720 pixeli.

Consola Nintendo Switch este un dispozitiv excelent pentru alungarea plictiselii oriunde te-ai afla. Este foarte distractivă și este ideală mai ales pentru copii. Are o grafică impecabilă, se mișcă excelent de rapid și are multe variante de jocuri gratuite. Bateria are o autonomie de aproximativ 5-6 ore și este perfectă pentru a alunga plictiseala seara după muncă. Dintre consolele portabile Nintendo Switch este cea mai bună alegere pe care o poți face și cu siguranță nu vei regreta nicio clipă achiziția făcută.


Vezi și articolul: TOP 6 cele mai bune console gaming portabile

Vezi și articolul: TOP 5 cele mai bune telefoane de gaming


5. Recomandare gadgetize: Consolă de jocuri retro

Consolă de jocuri retro
Consolă de jocuri retro

Consola de jocuri retro este o variantă excelentă pentru cei care doresc să retrăiască experiența jocurilor vechi, ori pentru cei tineri care vor să experimenteze pentru prima dată jocurile clasice. Consola are 620 de jocuri incluse și te poți bucura de jocuri clasice precum Super Mario, Pac-Man sau Mortal Kombat. Consola are două controlere și conexiune la televizor RCA.

Consola de jocuri retro nu îți oferă garanția că va fi din punct de vedere al calității o consolă fiabilă și foarte performantă, insă dacă ținem cont că este un dispozitiv ieftin, nici nu ar trebui să-ți bați capul cu asta. Este o consolă pentru nostalgici sau pentru tineri care doresc să adauge experiență de gaming. Nu este de o calitate de top, dar este o consolă de jocuri cu care să-ți faci o bucurie și să te destinzi alături de cei dragi cu niște jocuri clasice.


Vezi și articolul: TOP 11 cele mai bune laptopuri de gaming

Vezi și articolul: TOP 7 cele mai bune PC-uri de gaming

Vezi și articolul: TOP 6 cei mai buni ochelari VR

Engage!

Ovidiu

Blogger part-time pasionat de gadgeturi și tot ce înseamnă progresul tehnologic. Am experiență profesională de peste 10 ani în vânzări și studii de advertising, iar de aceea consider că am devenit un bun cumpărător. Aleg cu atenție produsele pe care le cumpăr în baza testelor efectuate și a recenziilor. Apoi împărtășesc cu tine concluziile, astfel încât și tu să poți face o achiziție corectă în baza nevoilor pe care le ai.

View all posts by Ovidiu →