TOP 5 cele mai bune tablete e-ink (paper) în 2023

TOP cele mai bune tablete e-ink

Care este cea mai bună tabletă e-ink de pe piață în 2023? Află din TOP 5 cele mai bune tablete e-ink care pot fi folosite ca ebook reader sau ca agendă digitală.

Tablete e-ink sau paper tablets sunt dispozitive electronice inteligente care sunt un fel de hibrid dintre o tabletă obișnuită și un ebook reader. Tabletele paper au un ecran care folosește tehnologia e-ink precum un ebook reader. Acest tip de ecran este varianta electronică a hărtiei și îți oferă un sentiment asemănător precum cititul dintr-o carte. Spre deosebire de un ebook reader pe care îl poți folosi doar pentru a citi, o tabletă e-ink are câteva caracteristici împrumutate de la tabletele pe care le cunoști deja. Pe o tabletă e-ink poți să faci notițe, să desenezi sau să faci schițe pe o suprafață digitală care imită hărtia. Totodată ai opțiuni de a instala aplicații ca pe o tabletă și să le folosești pe un ecran e-ink.

Tabletele e-ink sunt niște agende electronice foarte utile dacă ai nevoie de un ecran care să nu te supere la ochi și care să îți ofere plăcere de a scrie ca pe un carnet de hărtie. Aceste dispozitive sunt pentru tech junkies și early adopters, adică pentru cei care sunt ahtiați după tehnologie și încep să folosească astfel de produse imediat cum devin disponibile pe piață. Tabletele e-ink nu sunt pentru toată lumea mai ales pentru că au prețuri destul de ridicate, iar variantele cele mai ieftine nu sunt tocmai pentru un buget redus.

TOP 5 cele mai bune tablete e-ink (paper tablet) în 2023

Oferta de tablete e-ink nu este foarte generoasă, insă am ales pentru tine cele mai bune opțiuni din piață. Ai opțiuni de paper tablets cu ecran mare, mediu sau potrivit și o variantă chiar color. Tabletele e-ink sunt o formă foarte ecologică de a citi, de a lua notițe și de a desena. Cu un astfel de dispozitiv reduci considerabil cantitatea de hârtie pe care o folosești. Peste toate este un mod foarte cool de a le folosi ca o agendă electronică sau ca un eReader.

1. Cea mai bună tabletă e-ink: Tabletă e-ink Onyx Boox Max Lumi 2

Tabletă e-ink Onyx Boox Max Lumi 2
Tabletă e-ink Onyx Boox Max Lumi 2

Tableta e-ink Onyx Boox Max Lumi 2 este cea mai de top variantă pe care o poți găsi pe piață. Tableta are un ecran imens e-ink Mobius Carta de 13,3 inchi cu lumină frontală. Este ideală pentru cei care doresc să citească sau să studieze, iar în acest timp să facă diferite notițe sau să deseneze pe text. Tableta este destul de rapidă deoarece folosește un procesor Qualcomm cu 8 nuclee și frecvență de 2 GHz și are 6 GB de memorie RAM. Spațiul de stocare de 128 GB este mai mult decât suficient pentru documente și cărți. Max Lumi 2 rulează pe sistemul de operare Android 11 și ai posibilitatea de a instala diferite aplicații pe care le consideri necesare astfel încât să lărgești opțiunile de utilizare ale tabletei. Are conectivitate Wi-Fi și Bluetooth, iar designul este unul impecabil de elegant.

Tableta e-ink Onyx Boox Max Lumi 2 este ideală pentru citit datorită ecranului care este prietenos cu sănătatea ochilor. Citește formate de documente PDF și DjVu, iar pentru că dimensiunea tabletei este apropiată cu o coală A4 ai o foarte bună experiență de utilizare pentru citit. Totodată are un player audio preinstalat pentru a asculta audiobook-uri sau muzică. Ai controlul asupra documentelor tale deoarece tableta are un scanner pentru amprentă pentru a proteja informațiile din dispozitiv. Bateria cu capacitate de 4300 mAh are o autonomie foarte bună și te poate ține săptămâni întregi, mai ales că tehnologia e-ink nu folosește foarte multe resurse. Onyx Boox MAX LUMI 2 este o tabletă e-ink premium care face transferul de la carnetele clasice la o agendă electronică de lux.


2. Tabletă e-ink alegere excelentă: Tabletă e-ink Huawei Matepad Paper

Tabletă e-ink Huawei Matepad Paper
Tabletă e-ink Huawei Matepad Paper

Tableta e-ink Huawei Matepad Paper este o alegere excelentă din punct de vedere al specificațiilor și performanțelor. Huawei a intrat pe piața de tablete paper și vine cu un produs de excepție. Poți să experimentezi cititul și scrisul ca pe hârtie de pe un ecran e-ink cu diagonală de 10,3 inchi ce are un raport ecran/corp de 86,3%. Este ușor, subțire și foarte simplu de transportat. Huawei Matepad Paper rulează pe sistemul de operare HarmonyOS și poate fi operat foarte simplu cu Huawei M-Pencil. Tableta Huawei are un procesor Cortex Kirin 820E, memorie RAM de 4 GB, o capacitate de stocare internă de 64 GB și o baterie cu capacitate de 3625 mAh.

Tableta e-ink Huawei Matepad Paper îți oferă posibilitatea să citești cu o senzație ca pe hârtie, poți să faci notițe sau să marchezi pasaje de text importante. Totodată poate fi folosită ca o agendă pentru a trece toate informațiile importante și softul transformă automat scrisul de mână in text digital, ori să faci desene sau schițe. Modul de folosire este foarte versatil astfel încât să ai parte de o experiență de utilizare foarte plăcută și dinamică. Poți să faci înregistrări audio și totodată ai posibilitatea de a reda audiobook-uri datorită celor două difuzoare cu sunet clar și imersiv. Toate documentele pot fi partajate cu telefonul tău mobil sau cu un laptop Huawei. Ai acces la Huawei AppGallery și poți să descarci aplicațiile de care ai nevoie, deși oferta nu este foarte generoasă. Per total este o agendă electronică de foarte mare calitate care este foarte utilă și completă.


3. Tabletă e-ink alegere foarte bună: Tabletă e-ink Onyx Boox Note Air 2

Tabletă e-ink Onyx Boox Note Air 2
Tabletă e-ink Onyx Boox Note Air 2

Tableta e-ink Onyx Boox Note Air 2 este o alegere foarte bună deoarece are specificații excelente și este foarte performantă. Note Air 2 are un ecran e-ink cu diagonală de 10,3 inchi, rulează pe sistemul de operare Android 11 și are un design slim și elegant. De pe această tabletă poți citi cărți digitale cu o senzație ca pe hârtie și poți să iei notițe în agenda electronică. Este ideală pentru documente de format mare datorită ecranului generos.

Tableta e-ink Onyx Boox Note Air 2 are conectivitate Wi-Fi și ai posibilitatea de a instala aplicații din galeria Google. Note Air 2 este o tabletă e-ink excelentă pentru a desena sau a face schițe și îți poți explora partea creativă într-un mod foarte atractiv. Tableta are un procesor Qualcomm cu 8 nuclee și frecvență de 2 GHz, o memorie RAM de 4 GB și un spațiu de stocare de 64 GB. Per total este o tabletă e-ink de calitate care se mișcă foarte bine și ai o experiență de utilizare foarte plăcută. Concurează cu Huawei pentru segmentul de 10,3 inchi și alegerea ta ține doar de preferințe.


4. Tabletă e-ink alternativă foarte bună: Tabletă e-ink Kobo Elipsa

Tabletă e-ink Kobo Elipsa
Tabletă e-ink Kobo Elipsa

Tableta e-ink Kobo Elipsa este marketată ca un ebook reader însă în realitate este mai mult decât atât. Kobo Elipsa este un ebook reader foarte bun și apreciat, care îți oferă posibilitatea de a face notițe pe document sau să marchezi porțiuni importante de text. Tableta are un ecran de 10,3 inchi și poți să notezi cu Kobo Stylus.

Tableta e-ink Kobo Elipsa poate fi folosită ca o agendă electronică, iar documentele salvate poți să le transferi pe telefon sau laptop. Spațiul de stocare intern este de 32 GB, ceea ce nu este enorm, insă pentru documente text este suficient. Este o variantă bună de luat în calcul dacă dorești să ai parte de un ebook reader bun cu o agendă electronică foarte utilă și necesară.


5. Cea mai bună tabletă e-ink color: Tabletă e-ink Onyx Boox Nova Air Color

Tabletă e-ink Onyx Boox Nova Air Color
Tabletă e-ink Onyx Boox Nova Air Color

Tableta e-ink Onyx Boox Nova Air Color este un dispozitiv cu ecran paper like color foarte bun, probabil și singurul de pe piață. De la primul Kindle lansat în 2007 nu a avansat foarte mult tehnologia de display e-ink. Mă bucur foarte mult să văd ca totuși progresul tehnologic există și apare pe piață un dispozitiv cu ecran e-ink color. Boox Nova Air Color are un ecran cu diagonală de 7,8 inchi și rulează pe sistemul de operare Android 11. Are un procesor cu 8 nuclee Qualcomm cu frecvență de 1.8 GHz, o memorie RAM de 3 GB și o memorie internă de stocare cu capacitatea de 32 GB. Are conectivitate Wi-Fi astfel încât să poți instala aplicații necesare și utile pentru productivitate.

Tableta e-ink Onyx Boox Nova Air Color are un design foarte plăcut și elegant. Este o tabletă ideală pentru citit, mai ales pentru benzi desenate. Poate fi folosită ca agendă electronică sau caiet pentru desenat, iar totul este mai simplu cu ajutorul lui Pen Plus care este magnetic. Datorită faptului că are tehnologia e-ink trebuie să ai așteptări să funcționeze ca o tabletă de acest gen și nu ca o tabletă cu care te-ai obișnuit deja. Este tabletă e-ink excelentă pentru notițe, schițe și desene, iar totul este mult mai interactiv și plăcut cu un asemenea dispozitiv.


Vezi și articolul: TOP 8 cele mai bune ebook readere

Vezi și articolul: TOP 8 cele mai bune tablete grafice

Vezi și articolul: TOP 7 cele mai bune tablete

Engage!

Ovidiu

Blogger part-time pasionat de gadgeturi și tot ce înseamnă progresul tehnologic. Am experiență profesională de peste 10 ani în vânzări și studii de advertising, iar de aceea consider că am devenit un bun cumpărător. Aleg cu atenție produsele pe care le cumpăr în baza testelor efectuate și a recenziilor. Apoi împărtășesc cu tine concluziile, astfel încât și tu să poți face o achiziție corectă în baza nevoilor pe care le ai.

View all posts by Ovidiu →