TOP 8 cele mai bune memorii RAM în 2023

TOP cele mai bune memorii RAM

Care este cea mai bună memorie RAM pentru PC acum? Află din TOP 8 cele mai bune memorii RAM în 2023 cu păreri, recenzii și recomandări.

Memoriile RAM sunt componente hardware esențiale deoarece acestea vor dicta performanțele computerului. Acestea stochează pe termen scurt informația care este folosită în momentul task-ului și te ajută să îndeplinești sarcina într-un timp cât mai scurt. Memoria RAM lucrează în fiecare moment de când ai pornit computerul indiferent că intri pe un site, folosești un program sau te joci. Memoria RAM îți facilitează un flux de lucru cât mai fluid astfel încât să poți finaliza orice ai de realizat la calculator.

Memoria RAM este importantă pentru a procesa orice task cât mai rapid și fără întreruperi. Capacitatea memoriei RAM poate diferi în funcție de ce operațiuni vei realiza la PC. Pentru o utilizare ocazională doar pentru internet o memorie de 8 GB este suficientă, dacă vei folosi PC-ul pentru productivitate și utilizezi mai multe programe sau light gaming vei avea nevoie de 16 GB, iar pentru pasionații de gaming, editori video sau streameri este nevoie de 32 GB pentru a avea un computer capabil. Chiar și pentru o utilizare mai puțin intensă din punct de vedere al programelor, totuși este recomandat să ai in vedere o capacitate cât mai mare a memoriei RAM, iar varianta de 16 GB este cea mai optimă. Tehnologiile avansează rapid și este foarte util să ai o marjă de siguranță în ceea ce privește performanțele PC-ului și să nu fie depășit într-un timp scurt.

Memoriile RAM sunt destul de accesibile din punct de vedere al prețului și pentru a construi un PC nou sau pentru a face un upgrade, nu sunt cele mai costisitoare componente hardware. Așadar investește cu cap într-o memorie RAM performantă astfel încât să ai un computer rapid și capabil. Totodată ai garanția că ai un computer puternic pe care te poți baza pe termen lung și că nu va fi depășit din punct de vedere tehnologic prea repede.

TOP 8 cele mai bune memorii RAM în 2023

Alege o memorie RAM de calitate pentru a avea siguranța că vei realiza un PC performant care va funcționa fluid. O memorie RAM de calitate îți garantează o experiență de utilizare fără întreruperi astfel încât să-ți poți realiza task-urile rapid și fără frustrări. Alege memoria RAM care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale de performanță și pe cea care se încadrează cel mai bine cu bugetul tău de achiziție.

1. Cea mai bună memorie RAM în general: Memorie Corsair Vengeance LPX Black

Memorie RAM Corsair Vengeance LPX Black
Memorie RAM Corsair Vengeance LPX Black

Memoria RAM Corsair Vengeance LPX Black este în general cea mai bună alegere pe care o poți face de pe piață. Este o memorie RAM DDR4 de o calitate de top care îți oferă performanțele pe care le aștepți pentru PC-ul tău. Este ideală pentru gaming, streaming sau randări. Este disponibilă în diferite variante și poți alege cu 8, 16, 32, 64 sau chiar 128 GB. Varianta de 32 GB este una foarte puternică, este un kit dual channel , are frecvență 3200 MHz și latență CL 16.

Memoria RAM Corsair are radiator din aluminiu care ajută la disiparea căldurii foarte ușor, are suport XMP 2.0 pentru overclocking și este compatibilă cu majoritatea plăcilor de bază. Funcționează perfect, are fiabilitate excelentă și este foarte accesibilă din punct de vedere al costului de achiziție. Este o alegere ideală pentru pentru performanțe și cu siguranță te va impresiona din plin.


2. Memorie RAM alegere excelentă: Memorie Kingston FURY Beast

Memorie RAM Kingston FURY Beast
Memorie RAM Kingston FURY Beast

Memoria RAM Kingston FURY Beast este o alegere excelentă pentru ca PC-ul tău să funcționeze perfect. Este o memorie RAM DDR4 de calitate cu performanțe extraordinare. Modelul prezent are capacitate de 32 GB, frecvență 3200 MHz și latență CL 12. Kitul dual channel poate fi găsit la capacități diferite precum 8, 16, 48, 64 sau 128 GB. Este o memorie RAM perfectă pentru orice activitate inclusiv gaming sau editări video.

Memoria RAM Kingston este o componentă fiabilă pe care te poți baza că ai făcut o alegere inteligentă. Dispune de overclocking automat pentru Intel și AMD, iar radiatorul difuzează perfect căldura. Funcționează de minune, sistemul o recunoaște imediat și nu ai ce să-i reproșezi. Este o alegere care îți oferă tot ce ai nevoie și achiziția te va încânta din plin.


3. Memorie RAM alegere foarte bună: Memorie ADATA XPG GAMMIX D10

Memorie RAM ADATA XPG GAMMIX D10
Memorie RAM ADATA XPG GAMMIX D10

Memoria RAM ADATA XPG GAMMIX D10 este o variantă bună de luat în calcul dacă nu ai neapărat preferințe de producător. Este o memorie RAM DDR4 de calitate care îți poate îndeplini toate nevoile pentru a avea un PC puternic. Are performanțe remarcabile și este potrivită pentru orice tip de activitate la computer, inclusiv gaming sau editări. Varianta de 32 GB este dual kit și are frecvență 3200 MHz și latență CL16. Suportă XMP 2.0 pentru overclocking, are radiator pentru eliminarea rapidă a căldurii și este o componentă fiabilă. Funcționează perfect, calculatorul merge bine, pornește din prima și nu are erori. Este o alegere care se va ridica la nivelul aștepărilor tale.


4. Cea mai bună memorie RAM cu lumini RGB: Memorie Kingston FURY Beast RGB

Memorie RAM Kingston FURY Beast RGB
Memorie RAM Kingston FURY Beast RGB

Memoria RAM Kingston FURY Beast RGB este cea mai bună alegere în general din modelele cu iluminare LED. Dacă ești un pasionat de gaming și vrei un PC puternic care totodată să și arate bine, atunci memoria cu lumini RGB de la Kingston este o alegere perfectă. RGB-ul are un joc de lumini foarte plăcut și arată foarte frumos. Este o memorie RAM DDR4 cu capacitate 32 GB, dual channel kit, cu frecvență 3200 MHz și latență CL16. Ai la dispoziție kit de 8, 16, 64 sau 128 GB. Memoria este de o calitate excelentă, are performanțe de neegalat și o fiabilitate extraordinară. Este o alegere care merge impecabil și care merită fiecare ban investit.


5. Memorie RAM cu lumini RGB alegere excelentă: Memorie Corsair Vengeance RGB PRO

Memorie RAM Corsair Vengeance RGB PRO
Memorie RAM Corsair Vengeance RGB PRO

Memoria RAM Corsair Vengeance RGB PRO este de asemenea o alegere excelentă dintre variantele cu iluminare LED. Memoria RAM DDR4 este soluție de calitate și cu performanță impresionantă care totodată aduce un aspect plăcut PC-ului tău de gaming. Luminile RGB au un joc plăcut și redau o atmosferă frumoasă computerului. Memoria RAM are capacitate 32 GB, frecvență 3200 MHz și latență CL 16. Kitul Pro este disponibil și cu capacitate 8, 16 sau 64 GB. Se instalează imediat, este compatibilă cu majoritatea plăcilor de bază și ai instant un PC performant. Este o alegere mai mult decât excelentă pentru un PC de gaming puternic.


6. Memorie RAM cu RGB foarte bună: Memorie ADATA XPG Spectrix D60G RGB

Memorie RAM ADATA XPG Spectrix D60G RGB
Memorie RAM ADATA XPG Spectrix D60G RGB

Memoria RAM ADATA XPG Spectrix D41 este o alegere foarte bună și nu este deloc de compromis. Dacă nu ai fidelitate pentru un brand anume, atunci este o soluție perfectă pentru un PC de gaming. Memoria RAM DDR4 oferă un aspect foarte plăcut calculatorului datorită designului și are cel mai frumos joc de lumini RGB dintre toate modelele deoarece are o suprafață mare iluminată. Este un dual kit cu capacitate 32 GB, frecvență 3200 MHz și latență CL 16. Este disponibilă inclusiv cu 8 sau 16 GB. Este o alegere estetică, performantă și de calitate.


7. Cea mai bună memorie RAM DDR5: Memorie Kingston FURY Renegade DDR5 RGB

Memorie RAM Kingston FURY Renegade DDR5 RGB
Memorie RAM Kingston FURY Renegade DDR5 RGB

Memoria RAM Kingston FURY Renegade DDR5 RGB este o alegere perfectă pentru un PC de gaming foarte puternic. Este o memorie RAM DDR5 dual kit cu capacitate de 32 GB, frecvență 6400 MHz și latență CL 32. Ai la dispoziție inclusiv kit de 16 sau de 64 GB. Memoria RAM este ideală pentru pasionații de gaming, pentru editori video sau streameri. Are lumini RGB cu lumină dinamică, overclock instant și difuzor de căldură din aluminiu. Este o alegere cu performanțe impresionante care îți vor aduce doar rezultate peste așteptări.


8. Memorie RAM DDR5 alegere foarte bună: Memorie Corsair Vengeance RGB DDR5

Memorie RAM Corsair Vengeance RGB DDR5
Memorie RAM Corsair Vengeance RGB DDR5

Memoria RAM Corsair Vengeance RGB DDR5 este de asemenea o soluție foarte bună pentru un PC de gaming performant. Este o alegere de calitate care îndeplinește toate criteriile pentru un computer puternic. Memoria RAM DDR5 este dual KIT cu capacitate 32 GB, frecvență 5600 MHz și latență CL 36. Kitul este disponibil de asemenea cu 48 sau 64 GB. Are iluminare RGB, oferă o viteză de procesare impresionantă și oferă stabilitate. Este o investiție care merită pentru i performanță crescută.


Vezi și articolul: TOP 7 cele mai bune plăci video (GPU)

Engage!

Ovidiu

Blogger part-time pasionat de gadgeturi și tot ce înseamnă progresul tehnologic. Am experiență profesională de peste 10 ani în vânzări și studii de advertising, iar de aceea consider că am devenit un bun cumpărător. Aleg cu atenție produsele pe care le cumpăr în baza testelor efectuate și a recenziilor. Apoi împărtășesc cu tine concluziile, astfel încât și tu să poți face o achiziție corectă în baza nevoilor pe care le ai.

View all posts by Ovidiu →