Cele mai bune tablete pentru școală +online

Cele mai bune tablete pentru școala online la distanță

Tabletele sunt gadgeturi importante pentru elevii care fac cursuri la distanță. Găsește mai jos un TOP gadgetize al tabletelor pentru școală, cursuri online sau home schooling.

Tabletele pentru școală trebuie să aibă un raport calitate-preț foarte avantajos. O tabletă pentru școală este foarte utilă, practică și îi ajută pe elevi să-ți dezvolte abilitățile tehnice. Nu este neapărat necesar să alegi o tabletă din gama de top, deoarece pentru școală este suficientă una din gama mid-range sau chiar dintre cele ieftine. Elevii își pot realiza temele cu ușurință într-un mod interactiv, iar totul le va fi mult mai plăcut.

Tableta este mult mai accesibilă ca preţ față de un laptop și din acest motiv, este un gadget mai căutat. În același timp, are o greutate redusă și este mai ușor de transportat. Din punct de vedere al utilității este un dispozitiv aproape perfect pentru școala la distanță; elevii pot utiliza aplicațiile pentru video conferințe (Microsoft Teams, Skype, Zoom), aplicații cu conținut video și tutoriale (Youtube), pentru transfer de foto și video (WhatsApp) sau pentru editare de text. Pentru clasele mai mari care au nevoie sa editeze lucrări elaborate sau programe mai avansate, este recomandată achiziția unui laptop pentru școală întrucât poate avea configurații cu performanțe mult mai ridicate.


Rezumat TOP cele mai bune tablete pentru școala online la distanță

Tabletă Samsung Galaxy Tab A8
Samsung Galaxy Tab A8
Cea mai bună tabletăVezi preţ
Tabletă Lenovo Tab M8 (3rd Gen)
Lenovo Tab M8 (3rd Gen)
Cel mai bun raport calitate/preţVezi preţ
Tabletă Apple iPad 9
Tabletă Apple iPad 9
Recomandare gadgetize.roVezi preţ
Tabletă Huawei MatePad T10
Huawei MatePad T10
Alternativă bunăVezi preţ
Rezumat TOP cele mai bune tablete pentru școala online la distanță

Ghid pentru a alege cea mai bună tabletă pentru scoală în 2023

Ecran:
Ecranul tabletei trebuie sa aibă între 8 inch și 11 inch. Este evident că pentru a avea o interacțiune cât mai bună, ecranul tabletei este recomandat să fie cât mai mare și recomandarea noastră este să alegi o variantă de peste 10 inchi. Rezoluția ecranului este de asemenea importantă și cu cât este mai mare, calitatea imaginilor foto/video va fi mai bună. Recomandam să alegi o rezoluție (pixeli) de 1920 x 1200. Cu toate acestea sunt tablete disponibile pe piață cu rezoluție de 1280 x 800, dar calitatea imaginii va fi mai slabă.

Procesor:
Aplicațiile care sunt utilizate de copii în școala online nu consumă foarte multe resurse. Este recomandat ca să alegi o variantă de tabletă cu un procesor de tip minim QuadCore cu frecventa de 1,6Ghz, dacă tableta va fi folosită strict pentru activitățile școlare (foto, video, Microsoft Teams, Skype sau Zoom). Un părinte care îi va permite copilului să folosească tableta și pentru jocuri video, va trebui să aleagă o tabletă cu procesor de tip OctaCore.

Memorie:
Memoria internă de stocare este ocupata parțial de aplicațiile instalate și pe măsura ce tableta este utilizată, memoria va fi ocupată de imagini și video. Recomandăm alegerea unei tablete cu minim 32GB, dar cel mai optim este ca memoria internă sa fie de 64GB. Majoritatea tabletelor au opțiunea de a adăuga un card de memorie, fapt ce te ajută să stochezi suplimentar alte fișiere; cardurile de memorie suportate de tablete variază intre 128GB și 512GB.
Memoria RAM este recomandat să fie de minim 2GB pentru o funcționare optimă.

Camera foto:
Tabletele au 2 camere foto. Camera de pe spatele tabletei (camera principală) care este utilizată pentru a fotografia documente și teme trebuie să aibă minim 5 megapixeli pentru ca fotografiile sa aibă o calitate superioara. Camera de pe fața tabletei (camera secundară) este utilizată pentru a se putea vedea cu profesorii și colegii în timpul cursurilor. Aceasta trebuie sa fie de minim 2 megapixeli.

Preț:
Prețurile tabletelor variază de la 200 lei până la peste 7000 lei. Cel mai important este să renunți la tentația de a alege cea mai ieftină tabletă, întrucât tehnologia va fi depășită în mai puțin de 6 luni, iar aplicațiile nu vor mai rula în parametri optimi. Între 600 lei și 1400 lei este o plajă destul de variată de modele și branduri iar cu siguranță ai de unde alege.

Prețurile tabletelor variază de la 200 lei până la peste 7000 lei. Este important este să renunți la tentația de a alege cea mai ieftină tabletă. Între 600 lei și 1400 lei este o plajă destul de variată de modele bune.


TOP 4 cele mai bune tablete pentru școală în 2023

TOP 4 cele mai bune tablete pentru şcoala online
TOP 4 cele mai bune tablete pentru școala online

1. Cea mai bună tabletă pentru școală (cea mai bună alegere): Tabletă Samsung Galaxy Tab A8

Tabletă Samsung Galaxy Tab A8
Tabletă Samsung Galaxy Tab A8

Specificații tabletă Samsung Galaxy Tab A8: Procesor Octa-Core de 2GHz, diagonală display 10.5 inch, rezoluție 1920 x 1200, memorie 3GB RAM, stocare 32GB, rezoluție camera principală/frontală: 8 Mpx/5 Mpx. Tableta Samsung este cea mai bună alegere pentru școală deoarece are un preț bun și oferă performanțe suficiente pentru utilizarea la cursuri.


2. Tableta pentru şcoală cu cel mai bun raport calitate/preţ: Tabletă Lenovo Tab M8 (3rd Gen)

Tabletă Lenovo Tab M8 (3rd Gen)
Tabletă Lenovo Tab M8 (3rd Gen)

Specificații tabletă Lenovo Tab M8 (3rd Gen): Procesor Quad-Core 2,3 GHz, diagonală display 8 inch, rezoluție 1280 x 800, memorie 3GB RAM, stocare 32GB, rezoluție camera principală/frontală: 5 Mpx/2 Mpx. Tableta Lenovo este o alegere avantajoasă deoarece are un raport calitate-preț foarte bun și este excelentă pentru școală.


3. Tableta pentru școală recomandare gadgetize: Tabletă Apple iPad 9 (2021)

Tabletă Apple iPad 9 (2021)
Tabletă Apple iPad 9 (2021)

Specificații tabletă Apple iPad 9 (2021): Procesor Apple A13 Bionic, diagonală display 10.2 inch, rezoluție 2160 x 1620, stocare 64GB, rezoluție camera principală/frontală: 8 Mpx/12 Mpx. Tableta Apple iPad este o alegere premium și este excelentă din toate punctele de vedere. Este o achiziție de calitate cu performanțe de top.


4. Tabletă pentru școală alternativă bună: Tabletă Huawei MatePad T10

Tabletă Huawei MatePad T10
Tabletă Huawei MatePad T10

Specificații tabletă Huawei MatePad T10: Procesor Octa-Core 2 GHz, diagonală display 9,7 inch, rezoluție 1280 x 800, memorie 2GB RAM, stocare 32 GB, rezoluție camera principală/frontală: 5 Mpx/2 Mpx. Tableta Huawei este o variantă bună de luat în calcul deoarece are un preț bun și specificații suficiente pentru cerințele de la școală.


Vezi și articolul: TOP cele mai bune tablete ieftine

Vezi și articolul: TOP 8 cele mai bune tablete pentru copii

Vezi și articolul: Cele mai bune laptopuri pentru școală


Accesorii utile pentru tabletă:

Boxă externă

Boxa portabilă Sony SRS-XB12B
Boxa portabilă Sony SRS-XB12B, Bluetooth, wireless, extra bass


Tabletele au un difuzor incorporat și pentru a avea un sunet de calitate recomandăm achiziția unei boxe externe. Aceasta este wireless și se conectează prin Bluetooth. Boxa portabilă Sony SRS-XB12B este o alegere foarte bună din punct de vedere calitate/preţ.


Husă:

Husă tabletă tip copertă de carte
Husă tabletă tip copertă de carte


Tabletele au de regulă suprafețe lucioase și alunecoase. Pentru o protecție mai bună a tabletei este recomandat sa alegeți o husa care îi poate prelungi durata de viață. Varianta de husă care este folosită și pe post de suport, este cea mai bună.


Vezi și articolul: TOP cele mai bune tablete


Tastatură:

Husă pentru tabletă cu tastatură
Husă pentru tabletă cu tastatură


Uneori poate fi dificil să scrii pe tastatura de pe ecran și poate fi utilă o tastatura care se conectează prin Bluetooth. Astfel ai tot ecranul tabletei pentru activitățile online.


Baterie externă:

Acumulator extern Asus Zen
Acumulator extern Asus Zen


O baterie externă este mereu utilă atunci când nu este nicio priză la îndemână.


Card de memorie:

Card de memorie SanDisk 128 GB
Card de memorie SanDisk 128 GB


În funcție de activitatea elevului, se efectuează multe transferuri de fișiere foto și video. Recomandam un card extern de memorie cu o capacitate de stocare cât mai mare.


Vezi și articolul: TOP cele mai bune ebook readere


Rezumat TOP cele mai bune tablete pentru școala online la distanță

Tabletă Samsung Galaxy Tab A8
Samsung Galaxy Tab A8
Cea mai bună tabletăVezi preţ
Tabletă Lenovo Tab M8 (3rd Gen)
Lenovo Tab M8 (3rd Gen)
Cel mai bun raport calitate/preţVezi preţ
Tabletă Apple iPad 9
Tabletă Apple iPad 9
Recomandare gadgetize.roVezi preţ
Tabletă Huawei MatePad T10
Huawei MatePad T10
Alternativă bunăVezi preţ
Rezumat TOP cele mai bune tablete pentru școala online la distanță

Engage!

Sursa foto și specificații tehnice: eMAG, CEL, evoMAG.

Ovidiu

Blogger part-time pasionat de gadgeturi și tot ce înseamnă progresul tehnologic. Am experiență profesională de peste 10 ani în vânzări și studii de advertising, iar de aceea consider că am devenit un bun cumpărător. Aleg cu atenție produsele pe care le cumpăr în baza testelor efectuate și a recenziilor. Apoi împărtășesc cu tine concluziile, astfel încât și tu să poți face o achiziție corectă în baza nevoilor pe care le ai.

View all posts by Ovidiu →