KIT gadgeturi pentru supraviețuire în 2023

KIT gadgeturi pentru supraviețuire

KIT gadgeturi tech și non-tech necesare pentru supraviețuire în 2023. Cel mai bun set ca să te descurci în condiții extreme. Trusă profesională pentru situații vitale.

Când se întâmplă vreun eveniment tragic în lume abia atunci ne oprim din rutina zilnică și începem să reflectăm asupra vieții noastre. Totuși ar trebui să abordăm fiecare zi cu pragmatism deoarece este o linie foarte fină între o viață liniștită și un coșmar care nici nu credeai că poate exista. Avem confirmarea că aceste situații se pot întâmpla oricând și oriunde. Istoria a dovedit de-a lungul timpului că se întâmplă situații extreme periodic și că se întâmplă chiar și în zilele noastre, chit că este vorba de o țară mai mult sau mai puțin civilizată.

Așadar gândește critic și realist că orice e posibil, chiar și o tragedie. Dacă doar trăiești cu speranța că așa ceva nu se va întâmpla, eu zic că doar îți dai iluzii deșarte. Fii pregătit pentru orice situație astfel încât să-ți crești șansele de supraviețuire. Dacă ești realist într-o situație de criză cu siguranță ești cel care ia deciziile cele mai obiective.


KIT gadgeturi pentru supraviețuire în 2023

KIT gadgeturi pentru supraviețuire
KIT gadgeturi pentru supraviețuire

Majoritatea oamenilor care au ca pasiune expedițiile pe munte sau campingul cu cortul în mijlocul naturii cunosc și dețin toate uneltele necesare pentru supraviețuire. Însă pentru cei care cunosc doar confortul casei și distracțiile cu familia și prietenii cu siguranță nu au un kit pregătit pentru situații extreme. Aceste gadgeturi te pot ajuta în orice situație delicată și este bine să le ai mereu pregătite.


Busolă

Busolă
Busolă

Busola este un dispozitiv care și-a pierdut din utilitate odată cu apariția aplicațiilor de pe telefon. Deși nu este nevoie de internet pentru a folosi aplicația pe telefon, busola este foarte utilă pentru orientarea în spațiu în situațiile în care nu vrei să irosești bateria telefonului. Busola este un gadget non tech ce trebuie să fie primul lucru care trebuie să fie prezent într-un kit pentru supraviețuire.


Radio

Radio
Radio

Aparatul de radio este un dispozitiv care și-a pierdut din popularitate din cauza internetului atâta timp cât ai la dispoziție zeci de aplicații pentru muzică și podcasturi. Totuși semnalul de radio este cam singurul care rămâne în picioare pe timp de război. Chiar dacă nu mai asculți nimic la radio decât în mașină sau chiar dacă ești atât de tânăr încât nici nu știi cum arată un aparat de radio, adaugă-l în coșul de cumpărături pentru kitul de supraviețuire. Încă sunt multiple opțiuni de alegere, de la cele clasice cu baterii la unele cu încărcare solară și slot pentru baterie externă.


Binoclu

Binoclu
Binoclu

Binoclul este un gadget distractiv chiar și pe timp de pace când mergi pe munte. Este fascinant când te uiți pe lunetă și poți vedea de la distanță peisaje sau animale și să ai senzația că sunt în fața ta. În situații extreme binoclul este foarte util pentru a depista de la distanță inamicul sau vreo zonă periculoasă. Oferta de binocluri este foarte variată, de la cele mai simple pentru agrement până la cele mai profesionale.


Lanternă

Lanternă
Lanternă

Lanterna este mai puțin un gadget, dar este evident un dispozitiv cu o utilitate incontestabilă. Lanterna îți deschide calea pe întuneric și îți oferă speranța pentru viață, că aceasta este simbolistica luminii. Alege o lanternă robustă și cu o lumină foarte bună.


Cuțit/briceag multifuncțional

Cuțit/briceag multifuncțional
Cuțit/briceag multifuncțional

Cuțitele sau bricegele multifuncționale sunt disponibile în foarte multe variante și ai opțiuni multiple. Aici consider că este nevoie să alegi mai multe pentru a-ți îndeplini toate nevoile întrucât nu știu dacă există unul care chiar să le aibă pe toate. Ai nevoie de ceva în primul rând cu o lamă foarte bună, ceva cu unelte pentru igienă, cu tacâmuri dar și cu scule precum patent, șurubelniță sau fierăstrău.


Telefon rezistent la șocuri

Telefon rezistent la șocuri
Telefon rezistent la șocuri

Deși cam toată lumea deține un telefon, acestea sunt foarte vulnerabile când vine vorba de condiții extreme. Doar unele telefoane de pe piață sunt rezistente la apă sau mai bine spus la picături de apă și aproape niciunul nu va supraviețui unui șoc sau unei lovituri. La acest lucru s-au gândit câțiva producători și au scos pe piață telefoanele rezistente la șocuri, apă și praf. Acestea sunt foarte robuste și au un design turbat. Pe dinăuntru sunt tot telefoane cu Android, destul de performante, cu camere foarte bune, 5G și tot ce ai nevoie. Nici nu sunt foarte scumpe.


Vezi și articolul: TOP cele mai bune telefoane mobile


Stație radio emisie recepție

Stație radio emisie recepție
Stație radio emisie recepție

Stațiile radio cu emisie recepție sunt foarte utile pentru comunicarea pe distanțe mici sau medii de până la 8km. Stațiile au rolul de a comunica rapid și eficient fără a mai apela la telefoanele mobile. Ai multiple opțiuni de achiziție, însă eu recomand mereu să nu alegi ceva ieftin pentru a nu fi dezamăgit de performanțe. Când vine vorba de supraviețuire trebuie să faci o investiție în calitate.


Smartwatch

Smartwatch
Smartwatch

Smartwatch-ul are o utilitate foarte puternică în situații extreme datorită faptului că îți va monitoriza funcțiile vitale în permanență. În plus te poți folosi de funcția de GPS pentru a te orienta în spațiu.


Vezi și articolul: TOP Cele mai bune smartwatch-uri


Baterie externă

Baterie externă
Baterie externă

Bateria externă îți va fi utilă pentru a reîncărca telefonul, ceasul inteligent sau radioul. Este necesar un powerbank cu capacitate mare pentru multiple încărcări. Eu aș opta chiar pentru două bucăți doar pentru a fi sigur.


Vezi și articolul: Cel mai bun echipament pentru podcast

Vezi și articolul: KIT gadgeturi pentru petreceri instant

Poate că deja te-ai gândit să-ți faci un bagaj pentru situații extreme, cel mai probabil acesta conține haine, ceva conserve cu mâncare, hărți și bani. Ia foarte serios în considerare să adaugi și gadgeturile de pe lista de mai sus, pentru că îți vor fi de ajutor în egală măsură cu mâncarea.

Engage!

Imagini: eMAG, CEL, evoMAG, Pexels.

Ovidiu

Blogger part-time pasionat de gadgeturi și tot ce înseamnă progresul tehnologic. Am experiență profesională de peste 10 ani în vânzări și studii de advertising, iar de aceea consider că am devenit un bun cumpărător. Aleg cu atenție produsele pe care le cumpăr în baza testelor efectuate și a recenziilor. Apoi împărtășesc cu tine concluziile, astfel încât și tu să poți face o achiziție corectă în baza nevoilor pe care le ai.

View all posts by Ovidiu →